Hangi devlet

Hangi devlete güvenebiliriz bugün bilmiyorum. Kaddafi, Saddam kötü idi de Trump iyi mi, Esad, Sisi iyi mi? Trump dünyanın en zengin, en güçlü ülkesinin lideri değil mi? Bizim hayalimizdi “Küçük Amerika”, olmaz “Amerikan demokrasisi” örnek, marka bir demokrasi idi.

Gerçek ortada. Alın size Yüzyılın projesi, Corona virüsü, terör destekçisi Amerika’nın bölgede yediği haltlar ortada. İdlib’den Türkiye sınırına doğru gelen yüzbinler kimin umurunda.

Devleti böyle olunca, devletlerin bir araya geldiği uluslararası örgütlerden ne çıkar.

Toplum yuvarlanır, devletini bulur. Her topluluk layık olduğu gibi idare olunur. Aslolan toplumun liyakatidir. Devlet ya da toplum sapıtmışsa, bu suça, zulme, sapkınlığa, ifsada karşı sesini kısmayanlar kurtuluşa erenlerden olacak. Onlar mahzun da olmayacaklar. Yani Allah’ın ipine tutunanlar bir şekilde kurtulacak, Hz. Nuh ya da Lut (a.s) gibi de olsa kurtulacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar