Gülen’e güle güle..

Abbas yolcu. Seçimden önce Gülen geçici olarak da olsa başka bir ülkeye gidecek.. Nereye giderse gitsin yine ABD’nin himayesinde olacak. Ve tabii İngiltere’nin, İsrail’in ve Vatikan’ın da.. Batı...

Abbas yolcu. Seçimden önce Gülen geçici olarak da olsa başka bir ülkeye gidecek..

Nereye giderse gitsin yine ABD’nin himayesinde olacak. Ve tabii İngiltere’nin, İsrail’in ve Vatikan’ın da..

Batı İslam dünyasını kontrol altına alma hayallerini biraz erteleyecek.. Önce, mevcudu muhafazaya yönelecekler. Diyalog değil yeni akım ortak anlayış zemini oluşturma..

Amerikan seçimlerinin sonucuna ilişkin kamuoyu araştırma şirketleri net bir bilgi vermiyor.. Seçim sonuçları ABD için de Gülen için de can sıkıcı olabilir.. Gülen’in biraz susması gerekiyor, ki Türkiye’deki ve dünyadaki varlıklarını koruyabilsinler.. Adamlarını kurtarabilsinler.. Bu konunun bu şekilde gündemde kalması, tartışılması sadece Gülen’i değil, bu ülkeleri de zor durumda bırakıyor..

Bu arada eski senaryoların da revize edilmesi gerekiyor.. Çünkü bu işlerin bundan böyle bu şekilde devamı artık mümkün değil. BBC ve ZDF gibi batılı yayın kuruluşları “hocaefendi” için jübile hazırlama çabasına girdi.. Sonra “iyi hatıralar” ile uykuya yatıracaklar..

Erdoğan’ı içeride ve bölge sorunları ile yormaya çalışacaklar sanki.. FETÖdavasını sulandırmaya çalışacaklar.. Erdoğan’ı “ortak anlayış” için “diyalog” masasında tutmaya çalışacaklar.. İstiyorlar ki, Erdoğan daha fazla uluslararası sistemin çarkına çomak sokmasın. “Dünya 5’ten büyüktür” gibi laflar etmesin. Çünkü dünyadaki muhaliflere “kötü örnek” oluyor. Bütün hesaplar Erdoğan sonrasına ertelenmiş durumda.. Şimdi daha iyiye ulaşmak değil, mevcudu muhafaza derdine düştüler..

Batı, bölge ve dünya kaynıyor.. Önce süreci stabil hale getirmek gerek.

İçeride “Erdoğan iyi de, Erdoğan sonrası ne olacak” diye birilerinin aklını çelmeye çalışıyorlar.. Yüz bulurlarsa “Ama Erdoğan da fazla geriyor. Türkiye’nin gücü ne ki, bu kadar macera fazla. Buraya kadar tamam da, bundan sonra biraz yelkenleri indirmek, gerilimi düşürmek gerek, tedbirli tüccar gibi hareket etmek gerek.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar