“Gül, Kılıçdaroğlu, Karamollaoğlu, Demirtaş, Akşener kokteyli”

Bu kokteyl, içeni sarhoş eden bir kokteyldir. Kokteyle Gül de dahildi, Gül düştü!Özellikle bugün SP’nin yaşadığı dönüşüm sürecine kimse bir anlam veremedi. Bu dönüşüm Suudi...

Bu kokteyl, içeni sarhoş eden bir kokteyldir. Kokteyle Gül de dahildi, Gül düştü!

Özellikle bugün SP’nin yaşadığı dönüşüm sürecine kimse bir anlam veremedi. Bu dönüşüm Suudi Arabistan’ın dönüşümü kadar muhteşem! Bu yeni ittifak sürecinde SP neredeyse hiçbir şey alamayacak. CHP listesinden girselerdi birkaç milletvekili alabileceklerdi. SP bu hamlesi ile varlığını CHP’ye armağan ederek siyasi misyonunu tamamlamış olacak!

CHP’nin oluşturmaya çalıştığı ittifakta herkes var. HDP de var, SP de, CHP de var DP de. Muhtemelen YTP de olacaktır. Artık bu ortak bir aday çıkartan bir ittifak değil, seçim ikinci tura kalırsa (!?) başvurulacak bir yöntem olacak.

Bu durumda CHP kendi adayını çıkartacak, İyi Parti kendi adayını, HDP kendi adayını. CHP’nin adayı ya İlhan Kesici ya da Abdullatif Şener. Sırrı Çağlar’a göre 2.’si olacak. Kesici, Kılıçdaroğlu’nun yönetiminde, kendisinin bile başarılamayacağını düşündüğü, siyasi bir mizah konusu olan CHP’nin bu tiyatrosunda bir karikatür olarak anılmak istemeyecektir.

Geçen gün bu durumu sordular, dedim ki: “Bu işten hiç kimse bir şey anlamadı. Şevket Kazan, 28 Şubat davasında “Bizim paşalarımızla hiçbir ihtilafımız yoktu” dediği günden bu yana SP’de garip şeyler  oluyor. Uğur Dündar da Milli Görüşçülerin onur konuğu olduğuna göre artık her şey mümkün.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar