Göründüğünden daha yakın!

Suriye’deki ABD askeri konvoyuna öncülük yapan komutanın aracının aynasında, özel olarak yazılmış kalıcı bir yazı dikkat çekiyor: “The new world order is closer than it appears”. Yani “Yeni...

Suriye’deki ABD askeri konvoyuna öncülük yapan komutanın aracının aynasında, özel olarak yazılmış kalıcı bir yazı dikkat çekiyor: “The new world order is closer than it appears”. Yani “Yeni dünya düzeni göründüğünden daha yakın!

İşte işin “bam noktası” burası: “Yeni dünya düzeni beklenenden daha yakın!”. Yani birileri kıyamet savaşına hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde şu kelimeleri daha çok duyacaksınız: Mehdi, Mesih, Deccal, Melheme-i Kübra, Armageddon. Aslında Baba Bush Irak’a girerken “Mesih’in ordusu”ndan söz ediyordu. İran da “Mehdi’nin ordusu”nu sahaya sürmüştü.

Şam insanlık tarihinde, Habil-Kabil olayı ile ilk kanın döküldüğü yerdi. Bugün ise tarihin trajik savaşının adresi olacak gibi duruyor.

Ben size, sizin anladığınız anlamda bir kehanetten söz etmiyorum. “Kehanet” onlar için vahiyle ilişkili bir kaynaktan gelen gelecekle ilgili bir haberdir. Kâhinler, bizdeki “Aziz”lere benzer onların dünyasında.

Katolikliğin kurucusu Tarsuslu Saul, Hristiyan olduktan sonraki adı ile Pavlus’un gittiği yerlere bakın. Madem “Yeni dünya düzeni göründüğünden daha yakın!”, o zaman şu şehirleri takibe alın: İstanbul, Hatay, Tarsus, İzmir, Manisa, Denizli’deki 7 Kilise (Pergamum, Smyrna, Ephesus, Thyatıra, Sardis, Philadelphia, Laodicea). Bursa’da Tiriana (Tirilye) ve İznik, Ankara, Konya, Kayseri, Urfa, Hatay (Antakya), Antalya, Muğla, Maraş, Antep, Kilis.. Bu şehirlere dikkat edelim. Gelen-gidene bakalım. Bunların ne anlama geldiğini anlamak için Yuhanna Vahyi ve Saul (Nam-ı diğer Pavlus) hayatına bakmak gerek.

Saul ya da Tarsuslu Pavlus, miladi 1. asırda yaşamış, Ferisi Yahudilerinden bir Roma vatandaşıdır. Luka’nın kaleme aldığı İncil’de önemli bir yere sahip olan bu kişi hakkında çok çelişkili bilgiler söz konusu. Yaygın görüşe göre Roma yolculuğuna 59 yılının sonuna doğru başladı. Roma’ya geldiğinde 60 yılının baharıydı.. Luka’nın Elçilerin İşleri 28:30-31’de anlatıldığına göre Roma’ya geldikten 2 yıl sonra Pavlus serbest bırakıldı. Köln ve Strasbourg’dan sonra Sezar’ın öldürdüğü söylenirse de Luka İncilinde anlatılana göre Roma’dan Girit’e gitti. 62-64 yılları arasında 2 yıl Girit’te kalan Pavlus’un yeniden Neron’un adamları tarafından yakalanarak Roma’ya getirilip 64-65 yıllarında idam edildiği kabul edilir. Milattan sonra 5’te Tarsus’ta doğan Pavlus, MS 60’lı yılların ortasında 60 yaşlarında Roma’da öldüğü kabul edilir. Cesedi daha sonra St. Paul Bazilikasına gömüldü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar