Görevden almalar, gözaltı ve tutuklamalar

Temizlik yapanlar temiz değillerse temizlik dedikleri şey temizlik değildir.. Birileri içlerini temizlemek konusunda pek istekli değil. Yerel yönetimler ve siyasi kadrolar bu konuda başı çekiyor. Bu iş tek başına yargıya ve...

Temizlik yapanlar temiz değillerse temizlik dedikleri şey temizlik değildir..

Birileri içlerini temizlemek konusunda pek istekli değil. Yerel yönetimler ve siyasi kadrolar bu konuda başı çekiyor.

Bu iş tek başına yargıya ve polise emanet edilemeyecek kadar ciddi bir iştir.

Basın şöyle böyle, ama STK’lar, meslek kuruluşları, vakıf, dernek, sendikalar bu konuda isteksiz. İş dünyası da öyle.

Hâlâ birileri göz ucu ile ne olacak diye bekliyor. ABD, İsrail, İngiltere, Vatikan’ın yenilmesini, yenilmiş olabileceğini, pes edebileceğini kabullenemiyor. Gülen’in arkasında onlar varsa, bunların yeni bir hamleyle süreci tersine çevirmesinden korkuyorlar.

En çok sorulan şu: Erdoğan sonrası ne olacak?

Bana kalırsa hâlâ bir takım kriptolar, işbirlikçiler, tehdit ve şantaj altında mankurtlaştırılanlar ve uyuyan hücreler beklemeye devam ediyorlar.. Durumdan vazife çıkartmak için her fırsatı değerlendirecekler.. Yani pes etmiş değiller.. Deşifre oldular, çok ağır bir yara aldılar, toparlanmaları çok zor, ama unutmayalım ki, teslim olmuş değiller. ABD de onun için olsa gerek Gülen’i teslim etmiyor.

Bir çok ülkede örgütün kurumları ve kadroları faaliyetlerini sürdürüyor..

Kadrolardaki boşalma yönetimde zaaf oluşturacak dediler olmadı.. AK Parti içinde sorun çıkmadı. Yıldırım kabinesi başarılı. Ekonomik dengeler sağlam, terörle mücadele başarı ile devam ediyor. Toplumsal barış açısından sorun yok.

Yani birilerinin mevcut durumu iktidar aleyhine kullanmaları için negatif bir ortam yok. Aksine halk meseleye sahip çıktı, hassasiyetini koruyor..

Şimdi hükümetten beklenen yanlışlıkla ya da bir kumpas sonucu, kripto birileri ya da fırsattan istifade kendilerine alan açmaya çalışan grupların sebep oldukları yanlışlıkların bir an evvel düzeltilmesi gerekir..

Bazıları, görevden almadan birilerinin özlük haklarını garanti altına almak için istifa mekanizması işletiyor. Bazıları da, haksız bir şekilde iftira sonucu görevden aldıkları kişinin geri dönüşünü engellemek için geriye dönük istifa ve emeklilik işlemleri için muhataplarına baskı yapıyorlar..

Bakın kesinlikle haksız bir şekilde kasten görevden alınanlar ve suçlananlar işin peşini bırakmamalı, buna sebep olanları ortaya çıkartıp cezalandırılmasını sağlamalıdır. Hatta uğradıkları hak kaybından dolayı sorumluların şahıslarına yönelik tazminat davaları açmalıdırlar.. Eğer kasıt varsa mutlaka cezalandırılmalı. İktidar itirazların hızla çözümlenmesi için yeminli mali müşavirlik gibi, avukatlardan oluşan muhakkik kurulları oluşturulabilir ve bu tahkikat raporları da yargısal denetime ve Adalet Bakanlığı’nın denetimine açık olabilir..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar