Global Çiftlik Bank

“Milyonla çalan mesned-i izzette ser-efraz / Birkaç kuruşu mürtekibin cây-ı kürektir.” Ziya Paşa böyle demiş. Bunu bir de tercüme etmek lazım şimdi: “Milyonla çalanlar yüksek ve şerefli...

“Milyonla çalan mesned-i izzette ser-efraz / Birkaç kuruşu mürtekibin cây-ı kürektir.” Ziya Paşa böyle demiş. Bunu bir de tercüme etmek lazım şimdi: “Milyonla çalanlar yüksek ve şerefli mevkilere yükseltilerek baş tacı edilir; birkaç kuruş çalan hırsız ise kürek cezasına çarptırılır.”

Ziya Paşa, böyle demiş. O zaman milyar, trilyon konuşulmadığı için, zatı devletlileri milyonlardan söz etmiş.

Çekmeköy’de Abdullah Çakıroğlu adlı meczubun saldırısına uğrayan Ayşegül Terzi’nin “şortlu” olması sebebiyle kıyameti koparan kimi çevreler, Kadıköy metrosunda Kerime P. isimli çarşaflı kadına tükürerek, “Allah sizin belanızı versin” diyen Atınç Manap isimli provokatöre sessiz... Çakıroğlu 3 yıl 10 ay hapis cezası alırken, Manap mahkemece serbest bırakıldı. Hukukçular ise kararı skandal olarak yorumladı.

Bu işler böyledir. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uruguaylı mevkidaşıyla bir görüşme gerçekleştirmiş. Görüşmenin gündeminde Uruguay’a kaçan Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın varmış. Bizim “Neo Parsadan”. Parsadan’ı geç, Galata Köprüsü’nü satan adam Türkiye’nin en büyük dolandırıcısı Sülün Osman’ı hatırlayın. Bu kişi 1923-1984 yılları arasında yaşamış gerçek bir efsane idi. Gerçek adı Osman Ziya Sülün’dü.

Rothschild kimdir mesela ya da Rockefeller. Bunlar mesned-i izzette ser-efraz!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.646 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar