Fotoğrafçınız celladınız olabilir

Geçen gün bir bilişimci ile konuşuyoruz da, diyor ki; “Her yerde kamera, cepte, masada, sokakta, Orwel’in ‘büyük gözaltı’sı gerçekleşti. ‘Büyük birader’ herkesi...

Geçen gün bir bilişimci ile konuşuyoruz da, diyor ki; “Her yerde kamera, cepte, masada, sokakta, Orwel’in ‘büyük gözaltı’sı gerçekleşti. ‘Büyük birader’ herkesi gözetliyor.”

“İmage search”ı duymuşsunuzdur. “Face scaner”  de diyorlar.. Yüzünüzü scan ediyor ve sizi arayıp bulabiliyor. Hatta fotoğrafınız üzerinden kas hareketlerinizi yorumlayarak öfkeli mi, sevecen mi, stresli mi olduğunuzu size söyleyebiliyor.

Birçok kurumun artık güvenlik kamerası var. Ve hemen her kurumda basın müşavirleri var. Kim gelirse, hemen kameraman çağırılıyor ve fotoğraflar çekiliyor. Düğün-dernek, ziyaret, her yerde kameralar görüntü kaydediyor. Kim kimle, hangi ortamlarda sık sık bir araya geliyor, giderken ve dönüşteki stres durumu da kayıt altına alınıyor. Çünkü artık yüz ifadesinde moral durumunuz da ölçümlenebiliyor.

Belediye başkanları yandı! Ya da oğulları, damatları, kayınbiraderleri kimler kimlerle birlikte kayıt altında. Çevrenizdeki her cep telefonunda artık kamera var. Birtakım gözler sizi gözetliyor olabilir.

Zaten telefonlar dinleniyor. Ve izleniyorsunuz, buluşmalarınızın görüntüleri de kayıt altına alınıyor. Resmi kayıtlar, dışarıdan girilerek kopyalanıyor. Serverleriniz, kamera sistemleriniz, güvenlik yazılımlarınız ne kadar güvenli!? Sakın sizi korumasın diye harcadığınız bunca para sizin casusunuz, şantajcınıza, celladınıza dönüşmesin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar