Fitre ne olmalı?

Önce iftarda ne olmalı, sahurda ne olmalı? Ne yiyip içilmeli, ne kadar ve nasıl? Kural:1-Yiyin için israf etmeyin. “Allah’ın adı ile başlayın” diyeceğim de, O’nun adı ile başlayıp üç yudumda şarap içmek, günahı azaltmaz, çoğaltır...

Allah’ın adını anacak ya da O’nun adını anmaktan maksat, O’nun rızasının farkında olduğunuzun ikrarı ise, ona göre hareket edin.

Kural:2-Yediğinize içtiğinize dikkat edin. Her “Helal sertifikalı ürün” helal olmayabilir. Bizim geleneğimizde “Haram” yasaktır, haram olmayan her şey mubahtır. “Helal-Haram” tanımı birkaç ürün ve işlem dışında çok zor ve karmaşık bir meseledir.

Kural:3-Önce tatlı ve meyveyi yiyin, yemek sonra. Şeker ve şekerli yiyeceklerden, endüstriyel gıdalardan, yeniden yapılandırılarak fıtri yapısı dönüştürülmüş, içinde katkı maddeleri bulunan ve ambalajı sağlıklı olmayan, paketlenmiş ürünlerinden uzak durun.

Kural:4-İki hayvansal gıdayı, mümkün olduğunca aynı öğünde yemeyin. Tereyağda yumurta, sucuklu yumurta gibi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar