FG Kudüs konusunda ne düşünüyor?

Sahi Fetullah Gülen hocaefendi “!?” Kudüs konusunda ne düşünüyor.Suudilerin “eklemlenmiş” gazetecilerinin ne düşündüklerini öğrendik.. “Hocaefendi”nin Gazze savunmasında İsrailliler...

Sahi Fetullah Gülen hocaefendi “!?” Kudüs konusunda ne düşünüyor.

Suudilerin “eklemlenmiş” gazetecilerinin ne düşündüklerini öğrendik.. “Hocaefendi”nin Gazze savunmasında İsrailliler için gözyaşı döktüğünü biliyoruz. Zaten “Hoca efendiye” göre Haçlılar da Müslümanlara karşı bir kötülükleri olmadı. İsrail ve haçlılar hakkında böyle düşünen bir adamın ABD hakkındaki düşüncelerini kestirmek zor olmasa gerek.

FETÖ deyince bazı Gülen’ciler üstlerine alınmıyorlar. FETÖ’cüler Gülen hareketine sızıp onlar üzerinden siyasete müdahale etmek isteyen bir grupmuş. Bu yalanlarla kendilerini kandırıyorlar şimdi de.. Hocaefendi de, cemaat de temizmiş aslında. Cemaat toparlanıp, siyasete bulaşmadan yollarına devam edeceklermiş ama, Tayyip Erdoğan, FETÖ diye cemaatin temiz ve masum insanlarını da bu vesile ile cezalandırmak istiyormuş.

Cemaat ile iltisaklı isimleri Kudüs toplantılarında göremiyoruz ne hikmetse. CHP daha ne yapacağına karar vermemiş durumda. MHP AK Parti ile beraber, BBP ve SP de Kudüs konusunda duyarlı. İYİ Parti, BOP’un eş başkanlığı üzerinden Erdoğan’a yükleniyor.

Erdoğan’ın BOP’daki eş başkanlığı konusunda birileri menfi bir propaganda yapıyor. Eş Başkan dediğinizde bunun iki anlamı var. Ya birbirinize çok güveniyorsunuz ve aynı hedefe birlikte yürümek ve bunun şanını-şerefini tek başına ötekine bırakmak istemezsiniz, ya da bir işte beraber yola çıktığınıza güvenmez, sizin kabul etmediğiniz bir şeyi öteki tarafın yapmasını engellemek için bir rol üstlenirsiniz. Türkiye’nin BOP eş başkanlığı 2. şıktır. Hatta Erdoğan bu yolla BOP’u çalışamaz hale getirmiştir.

Türkiye ABD ile çıktığı bu yolda, sisteme önce İngiltere’yi, daha sonra da Hüsnü Mübarek döneminde Mısır’ı dahil etmiş, ardından da Erdoğan gidip Rusya ile stratejik işbirliği anlaşması imzalamıştır. BOP işte o gün bitmiş oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar