FETÖ’nün özgül ağırlığı ve..

Meral Akşener MHP’nin altını oymaya devam ediyor. Ama öte yandan çaldığı kapıların çoğu yüzüne kapanıyor. “Umutsuz bir vaka” gibi gözüküyor. “Yurtta Sulh Hareketi”...

M

eral Akşener MHP’nin altını oymaya devam ediyor. Ama öte yandan çaldığı kapıların çoğu yüzüne kapanıyor. “Umutsuz bir vaka” gibi gözüküyor. “Yurtta Sulh Hareketi” algısı, FETÖ algısını güçlendiriyor ve oluşum daha şimdiden FETÖ’nün siyasi anlamda bir “Truva atı” gibi anlaşılıyor.

Aslında Akşener MHP’nin tamamını istiyordu. Ama olmadı. Bu durumda  bu işten sadece Bahçeli zararla çıkmıyor, Akşener de tamamını isterken parçayla yetinmek zorunda kalıyor.

F. Gülen MHP’yi “çantada keklik” olarak görüyordu, bunun öyle olmadığı anlaşıldı.

Akşener bindiği dalı kesiyor. MHP’yi ne kadar bölerse taban da tavan da o kadar AK Parti’ye yaklaşır. Bunu bile hesaplayamıyorlar. Akşener ne kadar oy alırsa, CHP ve HDP o kadar oy kaybeder. Yine bu da AK Parti’nin işine yarar. Çünkü FETÖ’cüler, seçimlerde AK Parti’nin karşısında en güçlü kimse ona oy veriyorlardı. CHP, MHP, HDP fark etmiyor. SP de olabilir BBP de. FETÖ’cülerin oyu Akşener’e gidecekse diğer bütün bu partiler kaybedecek demektir. Bir de FETÖ’cülerin oy yüzdesini ve Türkiye’ye dağılımı görmüş olacağız bu şekilde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar