FETÖ ile mücadelede yeni bir yöntem

Ankara’nın FETÖ ile mücadelede yeni bir yöntem benimsemesi gerek.Dikkat ederseniz, bu davanın dış bağlantıları üzerinde fazla durulmuyor. Sadece yurtdışına kaçanların iadeleri ve elçiliklerin bu...

Ankara’nın FETÖ ile mücadelede yeni bir yöntem benimsemesi gerek.

Dikkat ederseniz, bu davanın dış bağlantıları üzerinde fazla durulmuyor. Sadece yurtdışına kaçanların iadeleri ve elçiliklerin bu çevrelerle olan ilişkilerinden duyulan rahatsızlığın ifadesi ile sınırlı bir politika izleniyor.

İşin bu ayağı hukuki olmaktan çok siyasi.

Öncelikle bu örgütün faaliyet gösterdiği ülkelerin hükümet, muhalefet, STK’ları, anayasal kurumlarına örgütün yapısı ve Türkiye’deki faaliyetleri, örgütün diğer ülkelerdeki faaliyetleri ve örgütün o ülkedeki faaliyetleri konusunda, 3 bölümden oluşan bilgi notları gönderilmesi gerekir.

Bunlardan daha fazla bilgi talep edenlere yeni bilgi ve belgeler gönderilebileceği gibi, bu kişi ya da kuruluşlar davet edilebilir ya da ziyaret edebilerek bilgi alışverişi sağlanabilir. İşbirliğini kabul eden kişi ve kuruluşlardan da ek bilgi talep edilerek, bunlar üç ayda bir yayınlanacak bültenler akredite kişi ya da kuruluşlara gönderilmelidir.

Tabii bu arada, üniversitelerimizin birçok fakültelerinin bu konu ile ilgili yaptığı çalışmalar ve bilimsel makaleler, basın-yayın özetlerinin de, aynı şekilde Türkiye ve dünyadaki yargı sürecine ilişkin bilgilerin bu raporlarda özet olarak verilmesi gerekir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar