FETÖ dâvâları..

2018’de, bugüne kadar açılan ve şu günlerde açıklanacak olan FETÖ darbe ve FETÖ terör örgütü davalarının tamamının tamamlanması bekleniyormuş. Bu iyi bir haber. Biliyorsunuz birtakım...

2018’de, bugüne kadar açılan ve şu günlerde açıklanacak olan FETÖ darbe ve FETÖ terör örgütü davalarının tamamının tamamlanması bekleniyormuş. Bu iyi bir haber. Biliyorsunuz birtakım davalar sonuçlanırken, bir kısmı da yeni açıldı ve mart sonuna kadar da hemen hemen bekleyen davaların hepsinin iddianameleri hazırlanmış olacak..

Yargılaması bitenler istinafa, oradan Yargıtay’a, tashihi karar, AYM süreci derken yargı süreci iç hukukta tamamlansa bile, AİHM de devam edecek.

Ve tabii bir yandan da yeni davalar açılacak. Kamu davaları bitecek, bireysel hukuk ve ceza davaları başlayacak, bazı eski mahkeme kararları için yargılamanın yenilenmesi talebleri gündeme gelecek.

Geçenlerde İstanbul 23. Ağır Cezada sonuçlanan bir dava var. Hani şu AK Parti İl Başkanlığına yönelik operasyon davası. Mahkeme gerekçeli kararını yayınladı. Başka sonuçlanan davalar da var ama geçen gün Silivri’de 15 Temmuz köprüsü davasının duruşmasına katıldım. O vesile ile 23. Ağır Ceza Başkanı ile tanıştık. Ondan aldım gerekçeli kararı ve tamamını okudum.

Tabii yargılama ve yargılama sonunda verilecek karar iddianame ile sınırlı. İddianame olayla sınırlı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar