Fed, paraya ihtiyacı olduğu için mi faizi yükseltiyor?

Son bir haber: Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İngiltere’nin görünümünü de ‘Durağan’dan ‘Negatif’e düşürdü. VW’in başına geleni biliyorsunuz, Samsung’un da. Nerede ise...

Son bir haber: Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İngiltere’nin görünümünü de ‘Durağan’dan ‘Negatif’e düşürdü. VW’in başına geleni biliyorsunuz, Samsung’un da. Nerede ise Samsung’u “cebinizdeki bomba” ilan edeceklerdi.

LIBOR az ceza ödemedi, manipülasyon sebebi ile. Restleşme sürüyor.

Çin ve Rusya’nın dış ticaretini altın karşılığı kaydi para ile yapma kararının ardından yeni adımlar gelebilir..

Çin ve Rusya’nın bu kararının hemen ardından FED “faiz artırımına gidebileceği” sinyalini verdi ve dolar yükselişe geçti.

Biliyorsunuz, doların çok çok büyük bir bölümü “kaydi para” dedikleri, aslında hiç basılmamış paralardan oluşuyor. Birçok petrol üreticisi ülkede Dolar milli paradan daha çok hakim piyasaya.

Zaten ortada para yok. Sadece, bilgisayardaki bir seri numarasından ibaret. İlk numarayı yazıyorsunuz, son numarayı yazıyorsunuz, bunu filanın adına kaydediyorsunuz. Sadece banka hesabında gözüken bir rakamlar dizisinden ibaret.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar