Eylül, Ekim derken..

Bölgemizde bütün bu yaşanan olaylar, Türk’e, Kürd’e, Arab’a, Şii’ye, Sünni’ye, Müslüman’a Hristiyan’a bütün çıplaklığı ile bir gerçeği gösterdi....

Bölgemizde bütün bu yaşanan olaylar, Türk’e, Kürd’e, Arab’a, Şii’ye, Sünni’ye, Müslüman’a Hristiyan’a bütün çıplaklığı ile bir gerçeği gösterdi. FETÖ, PKK/PYD, DAEŞ, KSDF (Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu) Türk’e, Kürd’e, Müslüman’a, Ortadoks’a hizmet etmiyor.. Öyle iddia ettikleri gibi demokratik, sol, sosyalist bir hareket de değil. Bunlar CIA’ya, MOSSAD’a hizmet ediyor. Vatikan’a, İngiliz siyasetine hizmet ediyorlar. Son olarak Barzani’nin de maskesi düştü. Zaten nice zamandır PKK/PYD kamplarında komuta CIA ajanlarındaydı. Amerikan bayrağı dalgalanıyordu. Bunların silahını da, ekmeğini de Amerika veriyordu. FETÖ de, DAEŞ’e gâvurun ekmeğini veriyor, onların kılıcını çalıyor sonuçta. DAEŞ, yabancıların bölgeye yerleşmesi için üzerine düşeni yaptı, şimdi ya tasfiye edilecek, ya da başka yerlerde yeni görevler üslenecek.. İnsanları Allah’la aldatmaya devam edecekler.

AB’nin maskesi de düştü, NATO’nun maskesi de.

Şimdi, bu ay içinde, 24 Eylül’de Almanya seçimleri var. Bakalım seçimi kim kazanacak ve seçim sonrası Alman politikacıların siyasi histerisi sona erecek mi?

İlginç değil mi, bu seçimde PEGIDA ortalıkta yoktu. Çünkü ona ihtiyaç kalmadı. Yabancı düşmanlığı yapan PEGIDA’cılar, PKK’lılara ve FETÖ’ye ses çıkartmıyorlar. Çünkü onlar “aileden”. Seçimi kazanan taraf, seçimden sonra dilini tutsa da, niyetleri bütün çıplaklığı ile ortaya çıktı. İyi de oldu aslında. Artık Ankara’nın AB ve NATO konusunu bu gelinen noktada yeniden değerlendirmesi gerek.

Şimdiki hesaba göre Kuzey Irak’taki Kürdistan referandumu 25 Eylül’de. Federasyondaki partilerin çoğu referanduma karşı, merkezi hükümet de, ama Barzani akıldışı bir inatla referanduma gideceğini söylüyor. ABD, İsrail ve tabi AB ülkeleri de bu kararı destekliyor ama öte yandan Katalan’da da bir başka referandum var. Katalan’daki referandumu İspanya hükümeti kabul etmiyor. Referandum 1 Ekim’de.

Ankara’nın tavrı açık ve net: Referanduma karşıyız. Bölgede bağımsız bir Kürdistan’ın varolması mümkün değil. Bu, bölgede yeni bir iç savaş demek..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar