Evengaliş Müslümanlar!

İslam, “kendisine hiçbir şey eklenemeyen ve çıkartılamayan, Yaratanın yaratılana elçisi vesilesiyle vahyettiği yaşama biçimidir.”Ama “Müslüman”ın ne yazık ki, her çeşidi var....

İslam, “kendisine hiçbir şey eklenemeyen ve çıkartılamayan, Yaratanın yaratılana elçisi vesilesiyle vahyettiği yaşama biçimidir.”

Ama “Müslüman”ın ne yazık ki, her çeşidi var. Sağcısı, solcusu, liberali, önüne ve sonuna isteyen istediğini ekliyor.

Müslümanın da artık (haşa) Katoliği, Ortodoksu, Protestanı var. Şii Müslümanı var, Sünnisi var, Selefisi var. Radikali var, Ilımlısı var. Arap İslam’ı, Türk İslam’ı, Euro İslam’ı, Folk İslam’ı da çıktı. Artık “Müslümanlar”ı geçti, İslam’ın özüne bir müdahale sözkonusu. “İslam”ın altında yüzünü Allah’a, Resulüne, kitaba yönelmiş Müslümanların mezhebi, tasavvufi, etnik, kültürel, ideolojik, politik, felsefi farklılıkları olabilir. Ancak bütün bunlar “beşeri” ve “zanni” olan şeylerdi. İlahi olan vahiydir. Onu uygulama ve açıklanmasında ise temel referans risalettir.

Bugün gelinen noktada bir de “Evengaliş Müslümanlar” çıktı. İşte FETÖ tam da budur.

Kim ki, İslam’a, doğrudan ve dolaylı olarak bir şey ekler ya da çıkarırsa kişi eklediği ve çıkardığı ile baş başa kalır, din aradan çekilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar