Ergenekon’un avukatlığından FETÖ’nün avukatlığına CHP

CHP bu, “rüzgar gülü” gibi, dönmeye devam ediyor. Biliyorsunuz faşist de oldular, komünist de, döndüler kapitalist oldular. Devletçi idiler, karma ekonomi dediler, daha sonra. Sosyalist, sosyal demokrat, ortanın solu, demokratik sol...

CHP bu, “rüzgar gülü” gibi, dönmeye devam ediyor. Biliyorsunuz faşist de oldular, komünist de, döndüler kapitalist oldular. Devletçi idiler, karma ekonomi dediler, daha sonra. Sosyalist, sosyal demokrat, ortanın solu, demokratik sol derken FETÖ’cülükte karar kıldılar. Biliyorsunuz bankası olan sol bir parti CHP! Yine de yarın ne olur bilinmez.

Cumhuriyet gazetesinin 1954’de şeriatçı bir yılı var. Bakarsınız CHP “ılımlı İslam”dan, “radikal İslam”a geçmiş. Olmaz olmaz deme, olmaz olmaz.

Bu arada “ulusal sol” tartışılıyor. Doğu Perinçek’in solu ABD’ye karşı AK Parti’nin yanında. Milliyetçi sağ da öyle. CHP solu FETÖ’nün yanında. BÇG’lilerin bir kısmı bu oyundan sıkıldı “oynamıyor”. Bir kısmı kazanan taraf olarak FETÖ’cüleri gördüğü için onlara yaklaşıyor. CHP de onlardan. Sonuçta BÇG de FETÖ de Amerikancı. Aralarındaki tek fark yöntemleri ve işbirliği yaptıkları ekip farklı.

Dün CHP, MHP ile birlikte FETÖ’ye karşı, FETÖ’nün karşısında yer alan BÇG’nin avukatlığını üstleniyordu, bugün MHP AK Parti’ye yaklaşırken, CHP FETÖ’nün safına geçti. MHP’den ayrılan bir grub ise FETÖ’nün yanında yer aldı.

Aslında Kılıçdaroğlu başından beri malum projenin içinde idi. Baykal rolünü iyi oynamayınca onu gönderip, yerine geçici olarak Kılıçdaroğlu’nu getirmişlerdi. Ama geçici olan, kalıcı olmak için kraldan fazla kralcı bir eda ile isbatı vücud etmeye çalışıyor. Sadakat arz ediyor. Kendine bu imkanı veren derin güçlere, bu çıkışları ile arzı ihlas ediyor!

Kılıçdaroğlu kendine servis edilenlerin sözcülüğünü yapıyor. Bu çıkışı ile aslında Sarraf’tan hiçbir farkı yok. O da önüne konulanı okuyor, bu da. Tek fark, birileri ABD’de yapıyor bunu, ötekisi Ankara’da yapıyor. İkisinin iddialarının dayandığı menşe’ şehadetnamesi Pensilvanya!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar