Emoji

“Emojiler, elektronik mesajlarda ve web sitelerinde yer alan mesaj, diğer iletileri zenginleştirmek adına kullanılabilecek ideografi ve smiley (gülen yüzler) içeren uygulamadır.”“İdeografi” ve “smiley” ne demek?...

Emojiler, elektronik mesajlarda ve web sitelerinde yer alan mesaj, diğer iletileri zenginleştirmek adına kullanılabilecek ideografi ve smiley (gülen yüzler) içeren uygulamadır.”

“İdeografi” ve “smiley” ne demek? İdeografi, yazıda kelimenin harfleri gösterilmeden doğrudan doğruya fikri ifade eden işaret olarak tanımlanmaktadır. Çince, Japonca gibi bazı yaşayan dillerde ve Antik Mısır dilinde harflerin (fonogramların: sesi temsil eden işaretlerin bulunmadığı) yazı sistemlerinde kullanılan, bir yazı şekli. O yazıya da “İdeogram” denmektedir. Smiley; gülen yüzlerde jest ve mimiklere vurgu yaparak bir anlatım dili oluşturma çabasına verilen ad.

Bir zamanlar Esperantoca tartışılıyordu. İnsanlık temel ihtiyaçlarını ortak bir dille karşılayamaz mi idi. Esperanto, “Umut eden” anlamına gelen Fransızca’dan alınan bir kelime. Polonyalı göz doktoru Ludwik Lejzer Zamenhof tarafından 1887 yılında diğer dillerin kolay telaffuz edilen kelimelerinin harmanlanması ile üretilen yapay bir dil. Daha kolay telaffuz edilen ve daha az harften oluşan kelimeler. İnanılmaz bir hız ve telaffuz kolaylığı sağlayacaktı, ama beklenen olmadı. Bu dil yaygınlık kazanmadı. Zamenhof’un 1905 yılında yayınladığı “Fundamento de Esperanto” kitabında dilin yapısını ve kurallarını izah etti. Ve hâlâ bu dili konuşan ve savunanlar var. Bu çaba aynı zamanda Globalist akımın da öncülerinden biri olarak not edilir.

ESP kartlarını duydunuz mu? Parapsikolojide Telepati Deney Yöntemleri – Telepati, Parapsikoloji alanında kısa adı ESP (Extra Sensory Perception) olan ve prekognisyon adı verilen, meydana gelecek olayların önceden paranormal olarak algılanması fenomeni ile ilgili bir iletişim enstrümanı.. Buna Zener kartları da deniyor. Bulan J.B. Rhine. Yıl 1934. Rhine Kuzey Karolina’daki Duke Üniversitesinde görev yapan bir akademisyen.

İşin bu boyutu biraz esoterik. Uzaysezgi ve telepatik durugörü gibi farklı algılama ve mesaj verme teknikleri ile birlikte düşünülmesi gereken bir konu. Ama sonuçta farklı renklerde O+Kare, yıldız ve su sembolünden oluşuyordu. Belki sorulması gereken soru şu: Bütün bunlar bir düşünceyi ifade etmeye yeter mi, o mesajı almaya ve iletmeye yeter mi? Zorlamaya gerek yok. Mors alfabesini hatırlayın, bir çizgi ve nokta. Evet yeter. Bugün de bilgisayarlar sıfır ve bir rakamı ile her şeyi ifade etmiyor mu. Saniyedeki 300.000 km’lik okuma hızı ile artık her şey mümkün.

Yakın gelecekte, hayvanlar, bitkiler ve hatta su ile taşla konuşabileceğiz. Radyastezi medyumları sudan mesaj alabiliyor, suya mesaj verebiliyor ve su ile mesaj aktarabiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.646 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar