Eee.. N’oldu şimdi!

Mini Anayasa paketi Meclisten geçti.. Ne oldu şimdi. CHP ne yapmış oldu.. Hani “yenilen güreşe doymazmış” derler ya! Şimdi ne olacak.. Dağa mı çıkacaksınız, kan mı dökeceksiniz.. Buyurun derdinizi...

Mini Anayasa paketi Meclisten geçti.. Ne oldu şimdi. CHP ne yapmış oldu..

Hani “yenilen güreşe doymazmış” derler ya! Şimdi ne olacak.. Dağa mı çıkacaksınız, kan mı dökeceksiniz.. Buyurun derdinizi halka anlatın..

“Keskin sirke küpüne zarardır”. Tehditleriniz, o meydan okumalarınız, aba altından sopa göstermeleriniz bir işe yaramadı..

Hadi şimdi araziye.. Nisan’da milletin önüne sandık konulacak. Şimdi siz, HDP’yi de kolunuza takın, meydanlara çıkın. Derdinizi veli-i nimetiniz olan, temsil ettiğiniz millete anlatacaksınız..

Ha! Garo Paylan’ı da yanınıza almayı unutmayın.. Ne de olsa aranızda bir yakınlık var.. Paylan da derdini millete anlatır bu vesile ile..

Bakın millet bu işten bir şey anlamadı. Şu paragraftan şu kelime çıkıyor, yerine şu kelime giriyor, filan paragraf çıkıyor.. 18 Madde’nin yarıdan fazlası böyle. Milletin aklında kalan kavga-gürültü. Bir de birbirini ısırmıştı. Arada bir de pedofili tartışması, Aleyna Tilki vakası filan girdi.. Milletin aklı iyice karıştı. Ha, bir de Baykal’ın derin abi olarak uyarıları vardı. Asabi bir şekilde konuştu gitti. Neyse bu arada şu eski kaset dosyası da yeniden açılıyor. Savcılık olaya el atmış..

CHP kadar nasipsiz, uğursuz bir parti var mı bilmiyorum. Neye el atsa kurutuyor. Neye düzelteceğim diye dokunsa daha kötüye gidiyor işler. CHP’de işler hep tersine gidiyor. Onun için “geldi İsmet, gitti kısmet” demiş esnaf. Kılıçdaroğlu yürüyen merdivene ters mi biniyor, yürüyen merdiven tersine mi dönüyor bilmem ama, bir şeylerin ters gittiği muhakkak..

Kılıçdaroğlu da bu anlamda doğrusu bulunduğu yere çok yakışıyor. Tencere yuvarlanmış, kapağını bulmuş.

İstanbul Büyükşehir’i 3 gün CHP’ye teslim edin, Haliç kokmaya başlar, şehirde su kesintisi başlar.. Ağaçlar susuzluktan kurur.. Şehirde kriz çıkar..

Bu arada, belediyeler BAŞKANLIK SİSTEMİ ile yani diktatörlük şeklinde (!?) yönetilir.

Halkın şöyle bir algısı var: Siyasi bir konuda karar vermekte zorlanıyorsanız, CHP’nin dediğini tam aksini yapın büyük bir ihtimalle doğru bir tercihte bulunmuş olacaksınız.. 7-8 Hasan Paşa mantığı bu. Tecrübe ile sabittir.

Anayasa tartışmasına büyük bir heyecanla girdiler, kolları - kanatları kırık çıktılar.. Ne umdular, ne buldular ortada.. Hiçbir fikirleri, hiçbir hazırlıkları yok. AK Parti’nin her dediğine “hayır” demeyi marifet biliyorlar. Bağırıyor, çağırıyorlar, kürsüyü işgal etmeye kalkıyorlar. Meclisi çalışamaz hale getirmeye çalışıyorlar. Bütün yaptıkları bu..

CHP bu süreçte en az 1-2 puan oy kaybetti. 2. tur ve sandık süreci var daha.. CHP tabanı bile bu olanlardan rahatsız.. Eminim CHP’li milletvekillerin eşleri ve çocukları da bu olanlardan rahatsızlık duyuyorlardır.. Böyle giderse, referandum sürecinde daha fazla itibar kaybına uğrayacaklar..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar