Düşmanının müttefiki, senin müttefikin olabilir mi?

Bayram öncesi idi. Der Spigel Erdoğan’ı manşet yaptı. Ardından Die Welt. Sanki özel sayıların içeriğini FETÖ, PKK ve PYD birlikte hazırlamıştı. Birileri düğmeye basmıştı. Aynı...

Bayram öncesi idi. Der Spigel Erdoğan’ı manşet yaptı. Ardından Die Welt. Sanki özel sayıların içeriğini FETÖ, PKK ve PYD birlikte hazırlamıştı.

Birileri düğmeye basmıştı. Aynı gün İtalya’da bir film festivalinde kırmızı halıda tam bir PYD şovu vardı..

Ha! Bu arada, “Türkiye batacak” diye, Türkiye’ye not veren şu Alman Bankası Deustche Bank var ya, o batıyor bu arada.

İngiltere olmadan olmazdı. Zaten ABD; PKK ve PYD’ye para, silah, eğitim, mühimmad, istihbarat ne lazımsa veriyordu.. FETÖ zaten VIP konuk olarak yıllardır Pensilvanya’da.. PKK’yı terör örgütü olarak kabul ettiğini söyleyen İngiltere’de yayınlanan “The Times” gazetesi, PYD’li bir teröristi kapak fotoğrafı yaptı. Kadın teröriste övgüler dizerek, PYD’yi meşrulaştırmaya çalıştı.

PYD aynı zamanda Haçlı İttifakı’nın Suriye’deki hamisi rolünde.. Onlara eğitim veriyor.. Onlar da PYD için lobi yapıyorlar.

73. Venedik Film Festivali’nde YPG’ye katılan üç “Haçlı”nın hikayesi anlatılıyor. Bu “Cristianty Army”lerin mücadelesi bir belgesel film haline getirilmiş. Bu aslında bir ikrar, PYD’nin gerçek kimliğini ortaya koyan bir durum.

Batılılar bu “halt”ı ilk kez yemiyor. Dünden bugüne PKK’ya sahip çıkıyorlar.

‘Our War’ adlı “belgesel”de, halen Suriye’de YPG saflarında savaşan ABD’li eski bir deniz piyadesi Joshua Bell, İtalyan komünist Karim Franceschi ve İsveçli koruma Rafael Kardari’nin YPG’ye katılma hikayesi anlatılıyor. Karim Kazablanka’da doğmuş Faslı bir anne ve İtalyan bir babanın çocuğu. Kerim Müslüman olsa bu şekilde cömert bir ilgi ve desteğe mazhar olamazdı herhalde.. “Kardari” adı da ilginç.. Bu tip kişileri bulmak zor değil. Filistin’deki solcu gerillaların arasındaki kriptolar daha sonra Avrupa’ya gittiler. İran’daki “Halkın Mücahidleri” de öyle. ABD’nin maaşa bağladığı bir sürü “Halkın Mücahidi var bölgede.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar