Durdurun dünyayı inecek var!

Bu gidiş nereye? Brunson’u unuttuk gitti. Dövizi de unuttuk. Sahi Zarrap işi ne oldu? Şimdi gündemde Kaşıkçı var. ADNANİ VE KAHTANİ, DAHLAN, SUUDİ, YEMANİ, BLACKWATER derken yarın nasıl bir sürpriz bizi...

Bu gidiş nereye? Brunson’u unuttuk gitti. Dövizi de unuttuk. Sahi Zarrap işi ne oldu? Şimdi gündemde Kaşıkçı var. ADNANİ VE KAHTANİ, DAHLAN, SUUDİ, YEMANİ, BLACKWATER derken yarın nasıl bir sürpriz bizi bekliyor aceba. Sahi bir de McKinsey’imiz vardı değil mi? Suudi Arabistan’ın BAE’nin geleceğini onlar planlıyorlardı. Bu olanları öngöremediler ve bundan sonrası için eğer kriz yönetiminde hâlâ danışmanlık yapıyorlarsa, sonuç ortada.

Habere bakar mısınız: Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi ile ilgili yeni bir iddiaya göre, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın başdanışmanı Suud el Kahtani, Kaşıkçı’nın ölüm emrini vermek için 2 Ekim’de konsolosluğu ‘Skype’ üzerinden aramış. Bakın bu önemli. “Kaşıkçı” deyince ilk akla gelen “Adnan Kaşıkçı”. Cemal Kaşıkçı Adnanilerden mi, Kahtani de gerçekten Kahtani mi, onu da bilmiyorum. Göreceksiniz bundan da esoterik yorumlar çıkaracak birileri olacaktır.

Kıyamet alametleri konusunda Kahtani adı geçer. Kahtani “yokluktan berekete” demektir. Ayrıca “KahtanYemen’de bir kabile adıdır. Hatta bazı nesep âlimleri Arapları Adnanîler ve Kahtanîler olmak üzere iki ana nesebe ayırırlar. Cürhümlüler, Kahtanoğulları neslindendi. Hazreti İsmail (as) Cürhümlüler’den bir hanımla evlenmişti. Dolayısıyla Hazreti İsmail’in (as) evlâtları ana tarafından Kahtanidir.. Bazıları bu sebeple bütün Arapları nesep olarak “Kahtani” sayar.

Hadislerde ahir zamana ilişkin olarak Kahtani isimli bir zattan söz edilir.. Bir hadiste, “Kahtan’dan bir adam çıkıp insanları asasıyla sevk / idare etmeden kıyamet kopmaz” dediği rivayet olunur. Ayrıca Peygamberimizin şöyle buyurduğu rivayet edilir: “Benden sonra halifeler, halifelerden sonra umera, umeradan sonra melikler, meliklerden sonra “Cebabire”, Cebabire’den sonra ise Ehl-i Beytimden bir kimse gelir de, O yeryüzünü adaletle doldurur. Ondan sonra da “Kahtani” gelir. Beni gönderen Zata kasem ederim ki, O, diğerlerinden aşağı değildir.”

Bunu geçelim. Burada asıl adından söz edilmesi gereken biri varsa  Dahlan olmalı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.646 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar