Dünyanın hali bir garip oldu

Biliyorsunuz, İngiltere AB’den ayrılmıştı. Şimdi sırada İtalya var.Bu arada Amnesty İnt. aralarında İngiltere’nin bulunduğu batılı ülkeleri Suriye ve Irak konusunda sert bir şekilde eleştirdi. ABD...

Biliyorsunuz, İngiltere AB’den ayrılmıştı. Şimdi sırada İtalya var.

Bu arada Amnesty İnt. aralarında İngiltere’nin bulunduğu batılı ülkeleri Suriye ve Irak konusunda sert bir şekilde eleştirdi. ABD şaşkın ördek gibi. TSK Kandil’e dayanınca “Membiç konusunda anlaşalım” demeye başladı. Görüşmeler devam edecek. ABD PYD’yi geri çekiyor. FETÖ konusunda “Al papazı ver papazı” konusunda pazarlık sürüyor.

Tabii en sıcak gündem İtalya. İtalya birlikten ayrılsa, bu AB’nin sonu olabilir.

Eskiden AB 4 köşe idi. İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya. Global düzende batı cephesinde bir ABD vardı, bir de AB. Karşısında Çin, Rusya ve Hindistan vardır. Batı FETÖ Projesi ile İslam dünyasını yanına alarak Asya’yı kontrol etmek istiyordu. Ama olmadı. Çeyrek asırlık bir proje bir anda berhava oldu. FETÖ çökünce BOP da çöktü.

Şimdi İngiltere AB’den ayrıldı. AB İslam dünyası ile yakınlaşmak için Türkiye ile Rusya, Çin ve Hindistan’la ilişkilerini geliştirmek istiyor.

AB, büyümek ve gelişmek, güç merkezi olma hayalini kaybetti. Mevcudu muhafaza bile onlar için çok büyük bir başarı olacak. Artık o da çok zor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar