Dünya 5’ten, altı 1’den büyüktür!

Gazeteler haberi böyle duyurdu: Ve Trump savaşı resmen başlattı! İlk ayrışma AB ile ABD arasında yaşandı. Biliyorsunuz dünyanın en büyük ekonomisine sahip yedi ülkenin grubu olarak biliniyor G7 bloku…...

Gazeteler haberi böyle duyurdu: Ve Trump savaşı resmen başlattı! İlk ayrışma AB ile ABD arasında yaşandı. 

Biliyorsunuz dünyanın en büyük ekonomisine sahip yedi ülkenin grubu olarak biliniyor G7 bloku… Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere ve ABD’den oluşuyor. Eskiden G8’ler olarak anılıyordu, ancak Kırım’ın ilhakından sonra birlik Rusya’yı dışladı. Macron gelecek yıl dönem başkanı olacak. Macron sorulan bir soru üzerine, Rusya’nın Minsk protokolüne sadık kalması durumunda birliğe davet edilebileceğini söyledi.

Dikkat ettiğiniz gibi, G7’de Çin, Hindistan gibi ülkeler yok. Hadi Hindistan yok, Avustralya yok, Japonya varsa Çin niye yok! Bunun tabii sonucu olarak Şangay 5’lisi diye bir grub oluşacak. Ama zaten G7 daha şimdiden kendi içinde sorunlu hale gelmeye başladı.

G7 diyoruz da, aslında Kanada, İngiliz ve Fransızların denetiminde. Almanya; İngiltere, Fransa ve ABD’nin işgali altında, Japonya da öyle. Yani bu üç ülke kamil bir ülke statüsünde değil. Geriye kaldı 4 ülke! 1’i üçü ile ihtilaflı. İhtilaf ABD ile İngiltere, Fransa, İtalya arasında. İtalya dünyanın en güçlü 7 ekonomisinden biri deniyor da, sallanan çürük diş gibi. “Kendisi himmete muhtaç bir dede, nerdeki gayrıya himmet ede.” 

Bakın bu durum, dünyanın tepesindeki 7 holdingin patronu için de geçerli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar