Dönüp bir kendimize baksak!

Hep başkalarını eleştiriyoruz da, bizim hiç mi kusurumuz yok.Çuvaldızı başkasına batırmadan önce, iğneyi kendimize batırsak. “İnni küntü minezzalimiyn” diyeceğimiz kusurlarımız yok...

Hep başkalarını eleştiriyoruz da, bizim hiç mi kusurumuz yok.

Çuvaldızı başkasına batırmadan önce, iğneyi kendimize batırsak. “İnni küntü minezzalimiyn” diyeceğimiz kusurlarımız yok mu?

Biliyorsunuz “Biz kendimizi değiştirmeden, Allah bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecek.” “Mallarımız, canlarımız ve sevdiklerimizle, kimi zaman artırılarak, kimi zaman eksiltilerek imtihan edileceğiz”. Ve de, “Bize hayır gibi gelen şeylerde şer, şer gibi gelen şeylerde Allah hayır murat etmiş olamaz mı”

“İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak eder misin Allah’ım” diye sormayacak mı idik! “İçimizdekiler” derken, uzaktaki yakınlar değil, çok yakınımızdakiler de olamaz mı bunlar.

En büyük düşmanımız, en yakınımızdaki, içimizdeki “nefsimiz”di hani. Akrabalarımızın, dostlarımızın da “nefs”leri nereye koyacağız?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.646 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar