“Domuz sürüsünde bir kuzu!”

1970’li ya da 80’li yıllardı. Cumhuriyet’te Turhan’ın bir çizgisi olacak, domuz sürüsü içinde yalnız bir kuzu.. İşte asıl fotoğraf bu. Bu kare her şeyi açıklıyor.. Yarım...

1970’li ya da 80’li yıllardı. Cumhuriyet’te Turhan’ın bir çizgisi olacak, domuz sürüsü içinde yalnız bir kuzu.. İşte asıl fotoğraf bu. Bu kare her şeyi açıklıyor..

Yarım asırlık bir hikaye bu. Ve sonuç, kocaman bir fiyasko.

6 ay bir güz gittik, bir de döndük baktık ki arkamıza, bir arpa boyu bile yol almamışız.

13 yıl sonra AKPM yaptı yapacağını. Yeniden başa döndük.

Bu “karşılıksız aşk” yarım asrı geçti. “Batıya kalkan tren” artık tedavülden kalktı.. Şimdi bizim de yapmamız gereken şey, bu konuyu mecliste oylamak ve daha sonra da gerekiyorsa halkoyuna sunmak..

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türkiye’yi yeniden denetime alacakmış. Karar 45’e karşı 113 oy’la alınmış. Hoş, bu kararın bağlayıcı bir niteliği yok, ama maksat düşmanlıkları belli olsun. Düşünsenize bu “dostlarımız”, “müttefiklerimiz” PKK’nın ve FETÖ’nün sözcülüğünü yapıyorlar..

Bunun arkası gelecek.. AB ülkeleri hızla faşistleşiyor.. Seçim sonuçları ortada. Şimdi sırada Almanya seçimleri var.

Fransa’daki ilk tur sonuçlarına bakar mısınız, Le Pen Macron’un tabanından oy çalmaya kalkışıyor, Macron Le Pen’in.. Le Pen partisinden ayrılarak sokaktaki insanı yanına çağırırken, Macron faşistlerden oy alma hesabı yapıyor..

Önümüzdeki günlerde AB dışişleri bakanları toplantısı var, Brüksel’de NATO toplantısı var.. Ankara tavrını açık ve net bir şekilde ortaya koyacak..

Biz AB’ye mecbur ve muhtaç değiliz.. Onların bize ihtiyacı yoksa bizim onlara hiç ihtiyacımız yok.. Şu gerçeği de görelim, Türkiye AB üyesi olsa da olmasa da bizim için bir Avrupa gerçeği var, Avrupa’nın da bir İslam gerçeği var. Avrupa’daki 45 milyon Müslümanı kimse görmezden gelemez.

Asıl sıkıntıları, sancıları şu: 15 Temmuz’da FETÖ üzerinden yönetime el koyacaklardı, ama olmadı. Bütün senaryo çöktü. Bu sonuca hazır değillerdi.

Bu son hamlesi ile artık CHP de deşifre oldu. Görünen o ki, AB, ABD, NATO, FETÖ, HDP’nin dayandığı örgütler, DHKP-C aynı cephede buluyor. Yeniden “Topyekûn bir savaş” ile karşı karşıyayız. Geri dönüşleri yok, çünkü bir alternatife sahip değiller. Tek yön ve mecburi istikamet bu! Köprüleri de yıkıp gidiyorlar.. Aslında intihar ediyorlar. Kaçtıklarını sandıkları şeye doğru koşuyorlar..

Erdoğan açıkladı: Reddediyoruz. Bundan sonraki süreci referanduma götürebiliriz.. 54 yıla varan geçmişteki oyalamalar, aşağılamaların sonunda ihaneti de bütün çıplaklığı ile yaşadık.. Darbelerin, terörün, irtica yaygaralarının, krizlerin arkasında hep onlar ve yerli işbirlikçileri vardı.. Böyle bir “birlik” olmaz. Böyle bir “müttefiklik” olmaz..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar