Diyorlar ki!

Birileri vatandaşın aklını karıştırma derdinde. -Tayyib bey tamam da, peki Tayyib beyden sonra ne olacak? Anayasa değişikliğinin ardından bu yetkiler bir başkasının eline geçerse ne olacak diye bir korku yayılmaya...

Birileri vatandaşın aklını karıştırma derdinde.

-Tayyib bey tamam da, peki Tayyib beyden sonra ne olacak?

Anayasa değişikliğinin ardından bu yetkiler bir başkasının eline geçerse ne olacak diye bir korku yayılmaya çalışıyor..

Bu korkuyu körüklemeye çalışanların aslında, sureti haktan görünür gibi yaparak akıllarınca bu işi engellemeye çalışıyorlar..

Bu sistem de ipler tek bir kişinin eline geçmiyor. Milletin eline geçiyor..

Asıl sorun bu ise, Genel başkan milletvekillerini de belirliyor, sonuçta hükümeti de.. Cumhurbaşkanı dedikleri zat bağımsız / partisiz gibi gözükse de partisinin gölgesinde varlığını sürdürüyor..

Bu seçimde %50’den fazlasının bir kişiyi seçmesi gerek. Bu durumda da CHP’nin bir daha  milletvekili olması hayal olacak.. Çünkü tek parti döneminden sonra bir daha bu millet CHP’ye bu seviyede oy vermemiş..

“Hayır”cıların kim olduklarına bakın, kararınızı ona göre verin. Hayır cephesinin başında CHP var, ardından HDP, yani PKK ve PYD geliyor. Onun ardından FETÖ, onun ardından DHKP-C, onun peşinden Meral Akşener, Abdullatif Şener filan.. En geniş şekli ile Gezi bileşenleri..

Kuvvetler ayrılığı, tek adam, ne derseniz deyin, bu düzenlemelerin hiçbiri, bugünkü mer’i darbe anayasasından daha kötü değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar