Dikkat edilmesi gereken iki önemli nokta

Gelişmeler doğru yönde ileri doğru. Çok önemli adımlar atıldı, düne göre çok daha iyi bir noktadayız, ama gitmemiz gereken ince ve uzun bir yol var.. Henüz tehlike tümü ile geçmiş değil....

Gelişmeler doğru yönde ileri doğru. Çok önemli adımlar atıldı, düne göre çok daha iyi bir noktadayız, ama gitmemiz gereken ince ve uzun bir yol var.. Henüz tehlike tümü ile geçmiş değil. Unutmayın “Türkiye bize bırakılamayacak kadar önemli bir ülke” onlar için.. Başladıkları işi yarım bırakmak istemeyecekler. Başka mazlum halklara, İslam dünyasına, onlar açısından “kötü örnek olmamızı, onların cür’et ve cesaretini artırıcı bir önder” olmamızı istemiyorlar.. Yeniden başka bir şekilde saldıracaklardır. Yeni bir kalkışma olabilir.. Süreç devam ediyor.

Paralel yapı, efendilerinin yönlendirmesi ile beklenmedik ve alışılmadık tepkiler verebilirler.. Toplumun davranışını izlediler. Toplum onlara asimetrik bir ayar çekti. Şimdi onlar senaryolarını revize etmek zorundalar. Zaten daha ilk andan itibaren bu komplo, senaryo demeye başladılar. İlginçtir, ABD’den bir işaret veriyorlar, yerli - yabancı media tekrarlıyor, sonra aynı sözleri STK temsilcileri, siyasi aktörler, kanaat önderlerinden duyuyorsunuz. Hem de hiç tahmin etmediğiniz kişilerin ağzından..

Gezi bileşenlerinin harekete geçiren beyaz ajanlar yeniden Türkiye’de. Bunların dünyanın birçok yerinde tekrar tekrar uyguladıkları yöntemler vardır. 3 alanda düğmeye basacaklar, din, mezhep ve etnik kimlik üzerinden tarafları birbirine karşı kışkırtacaklar. Yine Şii, Sünni/Sufi, Selefi konusunu kaşıyacaklardır..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar