Devlet ebed müddet olur mu?

 “La galibe illallah”, yani “galip olan sadece Allah”tır. Daha doğrusu “Allah’tan başta galib yoktur!” Herkesin bir planı varsa Allah’ın da bir hükmü vardır ve galib olacak olan O’nun...

 “La galibe illallah”, yani “galip olan sadece Allah”tır. Daha doğrusu “Allah’tan başta galib yoktur!” Herkesin bir planı varsa Allah’ın da bir hükmü vardır ve galib olacak olan O’nun hükmüdür. Herkesin bir hesabı vardır, Allah’ınsa hükmü! O “ol” der ve o şey hemen olur! “...Allah, her işinde galiptir, fakat insanların çoğu bunu bilmezler.

Bu söz, İspanya’ da El Hamra sarayının taş duvarlarında H.749 (MS: 1348’den beri) her köşede aynı hakikati buraya gelen herkese fısıldar durur.. Ezeli ve ebedi olan yalnız Allah’tır.

Allah bizi mallarımız, canlarımız ve sevdiklerimizle kimi zaman artırarak, kimi zaman eksilterek imtihan edecektir. Allah kıyamete kadar servet ve iktidarı halklar ve ülkeler arasında evirip çevirecektir.

Allah’tan başka her şey geçicidir. Düşünsenize peygamberimizin 22 senede kurduğu devlet 30 yılda yıkıldı. 4 halifenin ilki ve sonuncusunun iktidarı çok kısa sürdü. Hz. Ali Allah’ın Arslanı ve ilmin kapısı, Ehl-i Beyt’in kaynağı idi ama devletin birçok fonksiyonu işletilemedi. Mal ve can emniyeti kalmamıştı. 4 büyük halifeden 3’ü şehid edildi. Hatırlasanıza Hz. Yusuf’un yönetiminde 7 yıl bolluk oldu ve 7 yıl kıtlık. Ebu Zer acından öldü, karısı da, keçisi de!

Sultan Süleyman’a kalmayan bu dünya kime kalacak. Mansa Musa’nın servetinin hesabı bilinmiyor, ama bugün o ülkenin halkı aç ve kuru ekmeğe muhtaç.

Ömrünüzün uzun olmasını değil, sağlıklı ve bereketli olmasını isteyin. Zaten eceliniz baştan belirlenmiştir. Siz istediğiniz şeyin esbabına tevessül edin, belki Allah sizin amellerinizi kendi iradesinin vesilesi kılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.646 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar