Dert bir değil ki!

Herkesin bir derdi var. Geçen gün Kombassan’dan bir arkadaşla konuştum. 70.000 ortaklı bir holding. Tarım kredi, esnaf kredi kooperatifleri de çok ortaklı. Bunlar farklı bir KİT gibi. Ama maalesef yasal düzenlemeler yetersiz....

Kooperatifçilik çok doğru ve önemli bir kurum. Ama mevcut durum çok da içaçıcı değil. İster konut koop., ister diğer koop. türleri olsun birçok sorun var. Bir sürü istismar da oluyor. MASAK neden bu konuları takibe almıyor? İstihbarat neden bu işin üzerine gitmez? Tamam için içinde siyasiler, bürokratlar da olabilir ama bu iş bu hali ile bu şekilde ilanihaye gidemez. Bir yerde patlar.

Bu işin içinde milyonlarca insan var. Yıllardır devam eden sorunlar yüzünden insanlar umutlarını kaybetmiş. Bu işte haksız şekilde çıkar sağlayanlar ise mafyalaşmış.

Kombassan ile ilgili yaşananlar son derece can sıkıcı. Tamam işin başında bazı yanlışlar oldu. Bu holdinglerin üzerinden 28 Şubat silindir gibi geçti. Daha sonra bir daha iki yakaları bir araya gelmedi bunların. Siyaset çözüm üretmedi. Yargı da.. Sorun büyüdükçe büyüdü ve hâlâ bir çözüm bulunamadı.

Bir kısım ortaklar mahkemeye gidip, “biz bir şirkete ortak olmadık, faizle borç verdik, bizi kandırdılar. Şimdi faizi ile paramızın geri istiyoruz” demişler. Hani “Faizsiz ekonomi” için kâr-zarar ortak, bir ortaklık kurulacaktı. O dündü. Yatırdıkları para zarar edince faize sığındılar.. Mahkeme de bu davalardan bazılarını onaylamış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 2 yorum