Demir tavında dövülür

Siyaset ve bürokrasi konusu son derece çetrefilli bir iştir..İronik bir anlatımla, günümüzde “politikacı” denilen kişi tam bir fenomendir. Yani gözlemle değil, onun nasıl biri olduğunu sezgilerinizle anlayabilirsiniz.

Pragmatizmin, oportünizmin sınırlarına dayandığında bu böyle olur.

Bir şeyi zamanında yapmazsanız, geçen zamanı geri getiremezsiniz. Demir tavında dövülür. Üstünü örttüğünüz gerçekler uyumaz, gözden uzak büyümeye devam eder, gün gelir baş edemezsiniz.

Dün size yaklaşmak için her yolu deneyenler gün gelip sizden beklediklerini alamadıklarında ya da başka dostlar bulduklarında size dişlerini gösterirler.. Tehdit, şantaj, her şey mümkün.. Yeter ki açığınızı bulmasınlar. Kendi günahlarının faturasını da dünkü efendilerine çıkarmaya kalkarlar.

Bunlar sahtekârdır. Yalancıdırlar. Herkesi kandırdıklarını sanırken aslında Şeytan onları kandırmaktadır. Kandıranlar aynı zamanda kandırılanlardır.

Kim olursanız olun ve ne iş yaparsanız yapın, ehliyet ve liyakattan uzaklaşır, istişare ve şûra yapmaz, adaletten sapar, basit insanları yüceltir, değerli insanları aşağılarsanız, o zaman varacağınız yer leş kargalarına yem olmaktır..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar