Deep Learning

Yapay zekâdaki bir sonraki merhale Deep Learning. “Artırılmış gerçeklik”ten de öte bir durum söz konusu. Siz bilgisayarın o büyük kapasitesini kullanırken, aslında o büyük kapasite de sizin beyninizi...

Yapay zekâdaki bir sonraki merhale Deep Learning. “Artırılmış gerçeklik”ten de öte bir durum söz konusu. Siz bilgisayarın o büyük kapasitesini kullanırken, aslında o büyük kapasite de sizin beyninizi kullanıyor. Yorulmuyor, acıkmıyor ve hasta olmuyor. Üstelik yaşlanmıyor ama hiçbir eğitim almadan her saniye inanılmaz bir hızla daha fazla bilgiye erişebiliyor.

Düşünsenize her dili konuşan, her yüzü tanıyan, her sesi farkeden biri var karşınızda. 

Bu bütün eğitim sistemini altedecek. Karar verme süreçlerini ve meslek adamlarının mesleklerini elinden alacak bir tehdide dönüşebilir. Dışında kalamazsınız, çünkü saldırıya uğrayabilirsiniz. İçine girerseniz nasıl rekabet edeceksiniz. Bu sorunun basit, kolay, hemen anlaşılabilir cevabı yok.

Bakın artık fişleme yapmanıza gerek yok. Bunu derin öğrenme yetisine sahip bir robot size anında oluşturup sunabilir ve daha sonra bu bilgiler kaynağına geri gönderilebilir.

Eğer teknoloji olarak dışa bağımlı olursanız, “Bilgi teknolojileri feodalitesi”nin “Baronları”nın ucuz köleleri oluruz. Dışarıda kalırsanız saldırıya uğrar ya da dünyaya kapanı overfitting gibi bütün derin öğrenme kavramlarını öğreneceksiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar