Çöle dönme zamanı

Birilerinin görmediği, görmek istemediği bir gerçek var. Zaman zaman yazıyorum ama akademik çevrelerden, siyasilerden, bürokratlardan, basından, iş dünyasından yeterli bir tepki alamıyorum.Ben hayal görüyorum galiba. Bu...

Birilerinin görmediği, görmek istemediği bir gerçek var. Zaman zaman yazıyorum ama akademik çevrelerden, siyasilerden, bürokratlardan, basından, iş dünyasından yeterli bir tepki alamıyorum.

Ben hayal görüyorum galiba. Bu konuda istihbarat örgütlerimizin bir bilgisi yok mu? Mesela, yaklaşık 20 yıldır sorduğum soruyu bir defa daha sorayım.

-Neden bir Milli Bilgi Bankamız, merkezimiz yok, -Neden bir süper bilgisayarımız yok, -Neden milli bir güvenlik yazılımımız yok, -Neden milli bir arama motorumuz, intranetimiz yok, Sosyal mediamız yok. -Neden komponent üretimi konusuna uzak duruyoruz, -Dünyanın aks noktasındayız, ama doğru düzgün bir “Milletlerarası media merkezimiz” yok. -Neden doğru düzgün bir lobi merkezimiz yok. -Neden sanayi kuruluşlarımız arasında bir senkronizasyon, optimizasyon, oryantasyon yok.. Yok, yok yok. Çünkü bunlar birilerinin işine gelmiyor ya da birileri “orada dur” diyor. 2025’e hazır değiliz. 

Haberi duymuşsunuzdur. ARAMCO’yu halka açıyorlarmış! Harika!? ARAMCO dedikleri “Arab Amerikan Co.” demek. Suudi gelirinin çok büyük kısmı bu petrol işletmesinden. Arama yabancılarda, sondaj onlarda, rafine onlarda taşıma onlarda, dağıtım onlarda.. Araplara verilen yerden çıkan kara çamurlu su! Onun parası da, bir kısmı “zekat” fonundan “Vehhabi”lere, RABITA’ya, yani “Rabıta-tül Alem-il İslami”ye, daha doğrusu “Şeyh ailesi”ne gidiyor. Kalanı da, “Saud ailesi” ile diğer Arap aşiretleri arasında paylaşılıyor. En büyük pay Suud ailesine, onlar da bu para karşılığı silah alıyor, ada alıyor, yat alıyor, teknoloji alıyor, müteahhitlik hizmetleri için harcıyorlar. Yani para dönüp dolaşıp tekrar ABD’ye, İngiltere’ye, İsviçre’ye gidiyor. Bu şekilde bir yandan da Vehhabizm’i desteklemiş, Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’yi kontrol altında tutmuş oluyorlar.

Peki ARAMCO’yu halka açmak ne anlama geliyor? A-ABD’nin mi paraya ihtiyacı var? B-Suudilerin mi paraya ihtiyacı var? C-ARAMCO kârını Suud halkı ile mi paylaşmaya karar verdi? D-Hiçbiri! Cevap “D”. Petrol artık ömrünü doldurdu. Kömüre de, petrole de ihtiyaç kalmadı. Yani çok yakında fosil yakıt dönemi kapanıyor. Çok olsa on yıl sonra bu kaynak yasaklanabilir bile. Şimdiye kadar bilinmeyen ve risk de taşımayan yeni enerji kaynakları çok kolay ve ucuz şekilde elde edilebilecek ve bunlar stoklanabilecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar