CHP’lileri çıldırtmak mı istiyorsunuz?

Sizin ne dediğiniz kadar, başkasının o sözden ya da yaptığınız işten ne anladığı da önemli. Hatta ne derler; “Sözünüzün değeri muhatabınızın anladığı...

Sizin ne dediğiniz kadar, başkasının o sözden ya da yaptığınız işten ne anladığı da önemli. Hatta ne derler; “Sözünüzün değeri muhatabınızın anladığı kadardır”..

CHP’lilere laf anlatmaya çalışıyorsanız, üzgünüm, başaramayacaksınız. Siz anlatamayacaksınız, onlar anlamayacaklar.. Buna CHP’lilerin şuuraltı mani oluyor. Çünkü onlar bu sistemin kendilerine iktidar olma yolunu tamamen kapattığının farkındalar..

Diktatörlük filan diyorlar ya, boşverin. Belediyeler başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Ne yani belediyeler diktatörlükle mi yönetiliyor..

CHP bundan sonra koalisyon yolu ile de olsa iktidar olamayacak artık.. Başkanlık sistemi bunu getiriyor.. “İKTİDARA VEDA” zor geliyor. Onun için karşı çıkıyorlar, direniyorlar.. Bu bir bakıma “yaşama refleksi” onlar için.. Siyaseten yok olmak anlamına geliyor iktidar yolunun kapatılıyor olması.. Yasama yapmak onları tatmin etmiyor. Yerel yönetimler tatmin etmiyor. 

Aslında CHP “derin bir parti” yani sıradan bir partiden çok daha fazlası. Parti umdeleri anayasanın temelini, değişmesi teklif dahi edilemeyen bölümünü oluşturuyor. Bugün yapılan değişikliğin sembolik ve psikolojik bir anlamı, arka planı var.. Bu bariyer aşılınca bu işin nerede duracağı belirsiz hale geliyor.

Mesela barajı aşağı çekin CHP buna yine karşı çıkacaktır.

Yaşı aşağı çekiyorsunuz karşı çıkıyorlar,

Ne yaparsanız yapın karşı çıkacaklar. Çünkü her değişiklik CHP için felakete dönecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar