CHP’de sular durulmuyor

Son durum şöyle: CHP’de belirsizlik devam ediyor ve İyi Parti kongreye gidiyor. Ayın 18’inde AK Partinin kongresi var.CHP kongre konusunda tam ortadan ikiye bölündü. “Seçime giderken kurultay mı olur” diyorlar ya, daha beteri...

Son durum şöyle: CHP’de belirsizlik devam ediyor ve İyi Parti kongreye gidiyor. Ayın 18’inde AK Partinin kongresi var.

CHP kongre konusunda tam ortadan ikiye bölündü. “Seçime giderken kurultay mı olur” diyorlar ya, daha beteri oldu şimdi!  Aslında CHP’de çoğu kimse kurultaya karşı çıkmıyor. Belediye başkanları, il Başkanları seçime giderken kurultaya karşılar ya, ama bu saatten sonra onlar da kurultaya evet demek zorunda, çünkü kongreye gitmezlerse CHP’nin seçimi kaybedeceği muhakkak. Giderlerse ne olur o da muallakta! Ancak öte yandan milletvekili seçimleri oldu, yerel yönetim seçimleri de olacak olursa parti merkezli siyaset için uzun bir ara dönem var. Hiç olmazsa belediye teşkilatlarında köklü bir değişim için adayları belirlerken yenilikçi kanadın parti yönetiminde söz sahibi olma talebi var.

İmza atmayıp da kongre konusuna sıcak bakan başka bir kanat daha var. Onlar olan oldu zaten. Bu tartışmaların bu şekilde devam etmesi en kötü tercih. O zaman ne olursa olsun, zararın neresinden dönülürse orası kârdır. Hemen kongre kararı alınmalı. Ama bu kanat açıkça bunu dillendirmiyor, çünkü kongre kararı alınmazsa kaybeden tarafta olmak istemiyor, ama gönülleri kongreden yana.

Bu kanadın en önemli itirazlarından biri Kılıçdaroğlu mu, İnce mi tercihi ile sınırlandırılmış bir kongrenin partiye fayda sağlamayacağı. Ama güçlü bir 3. aday da yok.

CHP’de “kurultaya hayır” diyen bildiriyi 145 milletvekilinden 129’unun imzaladığı belirtildi. 59 il başkanı da kongreye hayır dedi. CHP’de daha şimdiden Kılıçdaroğlu’na “Hayır” diyen 12 milletvekili var. Baykal hasta, Berberoğlu içeride. Kılıçdaroğlu kendisi imzalamayı unutmuş olabilir!?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar