CHP’de ne oluyor?

CHP tam ortadan ikiye bölündü. Mümkün olan en kötü ihtimal gerçekleşti. Kriz derinleşerek devam ediyor.İnce’nin adaylığı ile başlayan sürecin bir gün buraya geleceği belli idi. Ama CHP...

CHP tam ortadan ikiye bölündü. Mümkün olan en kötü ihtimal gerçekleşti. Kriz derinleşerek devam ediyor.

İnce’nin adaylığı ile başlayan sürecin bir gün buraya geleceği belli idi. Ama CHP yöneticileri bunu göremediler. Kılıçdaroğlu bir taşla iki kuş vuracaktı, hem İnce’den kurtulacak hem de partisinin başında kalmaya devam edecekti.

CHP zaten İyi Parti ile seçim ittifakı yapacaktı. HDP’ye dışarıdan destek vereceklerdi. İyi Parti’nin, HDP’nin, SP’nin başkanlık için kendi adayları vardı. Evdeki hesaba göre onlar İnce’ye oy vermeyeceklerdi. Sonuçta 2. turda başkanlık koltuğuna Akşener oturacaktı. İnce de Akşener’in yardımcısı olacaktı.

Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. İnce partisinden daha fazla oy aldı. CHP, SP’den bir aldı 2 verdi. MHP’nin güçlü olduğu yerlerde Akşener’e üç verdi 2 aldı. HDP’nin güçlü olduğu bölgelerde 3 verdi 1 aldı. Sonuç ortada. İnce partisinin üzerinde oy aldı. Seçmen nezdindeki durum bu. Delegeler büyük ölçüde Kılıçdaroğlu’nun adamı olmasına rağmen en az yarısı kongreye evet diyor. Bu durumda İnce geri adım atmaz, Kılıçdaroğlu da uzun süre direnemez.

İnce geri adım atarsa, CHP Kılıçdaroğlu’nun özel aile şirketine döner. Kılıçdaroğlu geri adım atarsa bu Kılıçdaroğlu’nun siyasi kariyerinin sonu olur. Her iki halde de CHP bu işten yara alarak ve küçülerek çıkar. Hatta bölünebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar