CHP ve HDP için hüsran

Temel Karamollaoğlu, Babacan’la buluştu. SP’nin yeni rotası belli oldu. CHP ile ittifakın sonu. CHP, HDP, İyi Parti baş başa kaldı. Bu durum İyi Parti için aslında hiç de iyi olmadı.

İyi Parti bu ittifak içinde daha fazla kalamaz. Bahçeli bu durumu kendi lehine kullanacaktır. Zaten İyi Parti içinde bir süreden beri CHP ve daha çok da HDP konusunda ciddi bir sıkıntı vardı.

İyi Parti de ittifaktan koparsa, bu CHP içinde de ciddi tartışmalara sebep oluyor. Ulusalcı, Kemalist çevreler HDP ile ittifak konusundaki rahatsızlıklarını daha yüksek sesle dillendireceklerdir.

Bu durum yerel yönetimlerdeki kadrolaşma, belediye meclisleri ve ihalelerde ciddi tartışmalara sebep olacaktır. Eğer CHP de, HDP ile arasına mesafe koyarsa, bu HDP için ciddi bir krize vesile olacaktır. HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması ya da tutuklamalar konusunda HDP yalnız kalacaktır.

SP’nin Babacan’la yakınlaşması bu anlamda AK Parti’nin işine yarayacaktır. Ama öte yandan, AK Parti’den gidenler ya da eski Milli Görüş’çüler için, AK Parti dışında yeni bir adres ortaya çıkmaktadır. Bu ittifak süreci yeni katılımlarla daha da genişleyebilir.

Babacan ve Davutoğlu iki ayrı parti kursa da potansiyel olarak aynı ittifak içinde yer alacaktır herhalde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum