Can kaybı yok, yaralı yok, hasar yok (mu)?

Ne yani, “dostlar alışverişte görsün” bir operasyon mu idi bu.. Önceki gün ABD’nin Bağdat’taki elçiliğine yönelik bir füze saldırısı daha oldu, ama isabet etmedi. İran, bu saldırıların arkası gelecek diyor ama ABD’den şartsız masaya oturma teklifi geldi.

Öte yandan; ABD askerlerimi çekeceğim diyor ama asker göndermeye devam ediyor. Kongre ise başkanın savaş ilan etme yetkisini sınırlandırmaya çalışıyor.

ABD kaynakları boşaltılan üslere karşı gerçekleşen bir saldırıdan söz ediyorlar. Yani kontrollü bir bunalım stratejisi gündemde. Her iki taraf da kendi halkına kararlılık ve cesaret gösterisi yapacak.

Şöyle bir komplo teorisi de söz konusu: Birileri Süleymani’yi vurma fikri ile Trump’u bölgede mayınlı tarlaya itmiş olabilir mi? Ya da İran yönetimi açısından “kendi başına buyruk” Süleymani böylece ABD saldırısı ile İran yönetimi içindeki ılımlılara yol açılmış olabilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar