Çamur deryasında yüzmek

Sağdan soldan bir sürü bilgi yağıyor. İnsan neye inanacağını şaşırıyor. Biri İmamoğlu’nun kol saatinin resmini göndermiş. O fiyata da saat var mı bilmiyorum. Ne saatlermiş bu saatler!

Para kasada durduğu gibi durmuyormuş meğerse. Hani şarap için derler ya, “Şişe’de uslu durur, fazla içen kudurur.” Bunu para için şöyle uyarlayabilir miyiz: “Kasada uslu durur, haram yiyen kudurur

Biri yazmış: “İmamoğlu mal varlığını açıklasın” diyor. Bakın bu iddiaların iddiacısı değilim. Herkes neyle karşılaşacağını bilsin.. Eğer yetim malına el uzatmışlarsa, karşılığını görürler. Her şeyi gören, duyan, bilen, hüküm sahibi bir Allah var. Bir din günü var. Misgal-zerre kadar iyilik yapan da görecek karşılığını, kötülük yapan da. İftira eden de görecek günü, iftiraya uğrayan da! “Zalimler için yaşasın cehennem.” Değilse, kimse üstüne alınmasın bu sözleri. “Para onda çok” diyor, tanıdığım biri. Orada oturuyor. “Bataklığa inşaat ruhsatı  diye not düşmüş. “Mevcut, yerine seçilen başkan onun gizli kasası” diyor. CHP’lileri de yakından tanıyor bu arkadaş ve diyor ki: “Esenyurt eski belediye başkanı N. Kadıoğlu’nu araştırıyorlar. Damat üzerinden gidecekler. Erdoğan’ı vurmak için B. Yıldırımın oğlu üzerinde çalışıyorlar.” Keşke hepimiz hatamızdan dönsek, tevbe etsek bazı işlerden. Neden inatlaşıyoruz.

Bana bunları anlatana göre, istisna kaideyi bozmaz ama, “bu işlerde neredeyse temiz kimse kalmadı”. “Rüşvet almadığı kimse kalmadı.” Sosyal media’da yazılıp çizilenler zaten artık hesaba kitaba gelmiyor. Bir arkadaş facebook’dan, İmamoğlu’nun karakol basma görüntülerini göndermiş, Kanal 24’den. Başkanın adamlarının “Bonzai satıyor” suçlaması ile birçok masum insanı işinden-yerinden ettiğini söylüyor. İmamoğlu Karadenizli ya, Karadenizliler de bölünmüş. “İmamoğlu yalnız değil” diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum