Bunlar İsevi de değil!

Dün kaldığımız yerden devam edelim..Aslında “iman ettik” diyenlerin çoğu, neye iman ettiklerini bilmedikleri gibi, bildiğini sandıkları şeyin çoğu din değil gelenek.. Yani “Atalarının din...

Dün kaldığımız yerden devam edelim..

Aslında “iman ettik” diyenlerin çoğu, neye iman ettiklerini bilmedikleri gibi, bildiğini sandıkları şeyin çoğu din değil gelenek.. Yani “Atalarının din edindikleri bir gelenek”ten ibaret.

Hristiyan ve Yahudilerde durum çok daha vahim.. Onlarda bu iş bir gelenek de değil, seremoni ve ritüellere indirgenmiş bir kültür! Pagan geleneğin dinleştirilmiş şekli.. Hristiyanlığın kurucusu Hz. İsa değil, Saul adlı Yahudi asıllı biri..

Özellikle Hristiyanlık bir “din” değil, Religio. İlahi bir öz taşımıyor.. Hz. İsa sadece bir sembol, bir figür. Zaten O’nu ilahlaştırarak hayattan soyutladılar.

Biz burada bugün İncil, Tevrat ve Zebur’dan bazı örnekler vererek bu sayfayı kapatalım.

Matta 15 Çünkü kötü düşünceler, cinayetler, zinalar, fuhuşlar, hırsızlıklar, yalan tanıklıklar, küfürler yürekten çıkar. Markos 7 Hırsızlıklar, açgözlülükler, kötülükler, hile, şehvet düşkünlüğü, kötü göz, küfür, kibirlilik, akılsızlık çıkar. Vahiy 9 Ve ne kendi cinayetlerinden, ne büyücülüklerinden, ne zinalarından, ne de hırsızlıklarından tövbe ettiler. Vahiy 3 İşte, Yahudi değil, ama yalan söyleyip kendilerinin Yahudi olduklarını söyleyen Şeytan›ın havrasından bazılarını veriyorum; işte, onların gelip senin ayaklarının önünde eğilmelerini sağlayacağım ve benim seni sevdiğimi bilecekler. Rüşvet almayacaksınız. Çünkü rüşvet göreni kör eder, haklıyı haksız çıkarır. Yasa›nın Tekrarı 10 Çünkü Tanrınız RAB, tanrıların Tanrısı, rablerin Rabbi’dir. O kimseyi kayırmayan, rüşvet almayan, ulu, güçlü, heybetli Tanrı’dır. Yasa›nın Tekrarı 16 Yargılarken haksızlık yapmayacak, kimseyi kayırmayacaksınız. Rüşvet almayacaksınız. Çünkü rüşvet bilge kişinin gözlerini kör eder, haklıyı haksız çıkarır. Yasa›nın Tekrarı 27 ‘Suçsuz birini öldürmek için rüşvet alana lanet olsun!’ “Bütün halk, ‘Amin!’ diyecek. 1. Samuel 8Ama oğulları onun yolunda yürümediler. Tersine, haksız kazanca yönelip rüşvet alır, yargıda yan tutarlardı. 1. Samuel 12 İşte karşınızda duruyorum. Hanginizin öküzünü aldım? Kimin eşeğine el koydum? Kimi dolandırdım? Kime baskı yaptım? Göz yummak için kimden rüşvet aldım? RAB’bin ve O’nun meshettiğinin önünde bana karşı tanıklık edin de size karşılığını vereyim.” 2. Tarihler 19 Onun için RAB’den korkun, dikkatle yargılayın. Çünkü RAB kimsenin haksızlık yapmasına, kimseyi kayırmasına, rüşvet almasına göz yummaz.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar