Bundan sonra hiçbir şey..

Evet, bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.. Bütün hesaplar, senaryolar, planlar sil baştan yeniden yazılacak. BM eski BM olmayacak, NATO eski NATO olmayacak, AB eski AB olmayacak.. Yeni bir dünya kurulacak ve Türkiye o yeni dünyada...

Evet, bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak..

Bütün hesaplar, senaryolar, planlar sil baştan yeniden yazılacak.

BM eski BM olmayacak, NATO eski NATO olmayacak, AB eski AB olmayacak.. Yeni bir dünya kurulacak ve Türkiye o yeni dünyada hakettiği yere sahip olacak. Gelişmeler bu yönde ve ileri doğru..

15 Temmuz yeni bir milad.. O süreç bitmiş değil, hemen de bitmeyecek.. Gel-gitler devam edecek ama istikamet ve ilerleme devam edecek. Evet bazen yavaşlayabilir. Bedel ağırlaşabilir.. Ama netice öyle zannediyorum ki değişmeyecek..

15 Temmuz etkisini henüz tam olarak farkedemiyoruz. 15 Temmuz’u hazırlayanlar başarmış olsalardı, öncelikle Türkiye ile birlikte, Mısır, Suriye, Irak, İran, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Ürdün, Lübnan, Filistin, İsrail, Suudi Arabistan, Libya, Tunus, Yemen, Umman, BAE, Katar, Kuveyt, Bahreyn, Kürt meselesi gibi 22 ayrı başlık altında bölgenin yeniden dizayn edilmesi için yeni bir süreç başlatılacaktı..

Geçmiş olsun.. Halk, kendi ordusunu, polisini, hükümetini, devletini kurtarırken, bu ülkelerle ilgili senaryoları da boşa çıkarttı.. PDY ile birlikteBOP da bir kez daha yenilgiye uğratıldı..

Bundan sonra Suriye senaryosu yeniden yazılacak. Esad gidecek.. PYD de, DAEŞ de, ÖSO dışındaki silahlı gruplar da bölgeden ayrılacak.. Esad ister makul bir süre içinde seçime gider milli iradeye razı olur ya da artık zulmünü bu şekilde ilanihaye sürdüremez, “benden sonrası tufan, ben yoksam kimseye huzur yok” anlayışı ile bölgeyi PYD ve DAEŞ adlı terör örgütlerine teslim edemez.. Uluslararası düzen de bu komediye daha fazla seyirci kalamaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar