Bu işler böyledir!

Yıllar önce Erbakan’ın vefatından önce, mal varlığını çocukları arasında taksim etmesini, davaya ait fonu da oluşturulacak bir mütevelliye devredilmesini yazmıştım. Birileri kızılca kıyameti...

Yıllar önce Erbakan’ın vefatından önce, mal varlığını çocukları arasında taksim etmesini, davaya ait fonu da oluşturulacak bir mütevelliye devredilmesini yazmıştım. Birileri kızılca kıyameti koparttı. Hakaretin bini bir para. Ben bu davayı anlayamamışım, kim oluyormuşum, hoca düşünemiyor mu imiş, işime bakmalıymışım. Ve sonuç, Erbakan’ın vefatının yıldönümünde, ailesi ve Saadet Partisi bile maalesef bir araya gelemedi. Kardeşi, oğlu, gelini, damadı, kızı nerede duruyor?

Selametköy arazisi ne oldu mesela? Milli Görüş, Adil Düzen İslam dünyasını bir araya getirecekti, gelinen noktada aile bile bir araya gelemedi. Ne oldu da bu işler bu noktaya geldi.

Erbakan’ı kurulması düşünülen partiye davet eden Hasan Aksay’a bu işleri soran var mı? Süleyman Arif Emre’ye soran var mı? Bu hareketin çekirdek kadrosundaki Fehmi Cumalıoğlu ve Arif Hikmet Güner vefat etti. Birçok kişi Güner’in adını ya duymamıştır, ya da hatırlayan insan sayısı da yok denecek kadar azdır.

Numan Kurtulmuş, bu hareketten ayrılıp Has Parti’yi kurdu, sonra oradan ayrılanların çoğu AK Parti’ye geçti, Bekaroğlu CHP’ye gitti. Abdullatif Şener başka vadilere savruldu.

Şimdi Adil Düzen ve Milli Görüş’ün manevi lideri Oğuzhan Asiltürk, parti ise Temel Karamollaoğlu’nda. Bakın kadro, son seçimde CHP ile AK Parti’ye karşı seçim ittifakı için masaya oturmuştu. Partinin kuruluş günlerinden beri Hasan Aksay ile beraber hareket eden Hulusi Özkul’u hatırlayan var mı mesela?

SP’yi eleştirirken, AK Partililer; içinden doğup geldikleri bu hareketin vardığı noktaya bakıp, kendilerine çekidüzen vermeliler. SP’nin başına gelenler, AK Parti’nin de başına gelebilir..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar