Bu gidiş nereye?

Her kafadan bir ses. Cevabını arayan bir sürü soru?  BM Güvenlik Konseyi’nden İsrail’i kınayan karara ABD nasıl çekimser oy kullandı.. İsrail, ABD’nin kararı veto etmesini bekliyordu.. İsrail kararı...

Her kafadan bir ses. Cevabını arayan bir sürü soru? 

BM Güvenlik Konseyi’nden İsrail’i kınayan karara ABD nasıl çekimser oy kullandı..

İsrail, ABD’nin kararı veto etmesini bekliyordu.. İsrail kararı tanımadığını açıkladı.

ABD’nin Suriye’de, Türkiye ile Rusya ve İran’ın ortak bir masa etrafında buluşması karşısında sessiz kalması, ABD’nin Suriye’de masayı terketmesi şeklinde anlaşıldı..

Şimdi de Türkiye’nin El-Bab’dan sonra Membiç’e yönelmesi durumunda PYD’ye destek veren ABD’nin PYD’yi geri çekmeye ikna etmek için süre istemesi, “ne oluyor?” sorusunun sorulmasına sebeb oldu.

Fırat Kalkanı harekatı devam ederken bölgeden ilginç başka haberler de geliyor.. Barzani Membiç’ten çekilecek PYD’lileri de, topraklarında bulunan PKK’lıları da istemiyor.

Süleyman Soylu’nun PKK için Mart ayını tarih olarak vermesinin sebebi şimdi daha iyi anlaşılıyor..

Oradaki askerlerimiz hemen Suriye’den çekilmeyecek. Orada siviller için güvenli bölge oluşturulacak. Güvenli bölge politikasına Rusya da, Trump da karşı çıkmıyor.

Tabi burada İran faktörü, Irak faktörü belirsizliğini koruyor. Haşdi Şabi ve Hizbullah konusunu da akılda tutmak gerek.. Suudi Arabistan ve körfez ülkeleri bu süreçte Ankara’nın yanında. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar