BRICS+T

Mice Pence, Türkiye’ye karşı meydan okumasını sürdürüyor.Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, G.Afrika ve Türkiye arasında yakınlaşma devam ediyor. Türkiye Batıdan uzaklaşıyor ve Doğuya...

Mice Pence, Türkiye’ye karşı meydan okumasını sürdürüyor.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, G.Afrika ve Türkiye arasında yakınlaşma devam ediyor. Türkiye Batıdan uzaklaşıyor ve Doğuya yaklaşıyor. Bunu ABD ve Batılı ülkeler, İslamofobikler, PKK-PYD’ye destek verenler, darbeye, darbecilere destek verenler istiyor.

Erdoğan, İİT dönem başkanı olarak katıldığı Güney Afrika’daki BRICS toplantısında Türkiye’nin üyelik başvurusunu bir bakıma resmen yapmış oldu.

Aynı günlerde Kıbrıs Rum Kesimi’nde, Lefkoşa’da düzenlenen Dış Rumlar Konferansı’na İsrail, Mısır ve ABD’nin Rum Kesimi’ne akredite olan büyükelçileri katıldı. Gelen haberlere göre, toplantıda bir konuşma yapan İsrail Büyükelçisi Aammy Ravel, Rumların tek taraflı doğalgaz aramasına tepki gösteren Türkiye’nin davranışlarını tahrik olarak niteledi. “Türk tehditleri nedeniyle İsrail’in askeri müdahalede bulunmak zorunda kalmamasını temenni ederim” dedi.. Mısır Büyükelçisi Mai Taha Muhammed de “gerekirse Türkiye’ye karşı askeri güç kullanmaktan çekinmeyecekleri” tehdidinde bulundu. ABD Büyükelçisi Cathleen Doherty ise “Türkiye’nin Rumlara gösterdiği tavrın kabul edilemez olduğunu” söyledi.

Bu sözler, tam da Trump’ın ve Kongre’nin Türkiye aleyhine açıklamalarının hemen ardından gelmesi dikkat çekici.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar