Blackwater geldi böyle oldu!

Amerika yapınca “hayırdır inşallah”, biz yapınca “ne oluyor, haddine mi!” Meral Akşener’in SADAT ile ilgili iddialarını okuyunca aklıma bu örnek geldi.. Blackwater ne oluyor sahi. Lejyon nasıl bir kurumdu?...

Amerika yapınca “hayırdır inşallah”, biz yapınca “ne oluyor, haddine mi!” Meral Akşener’in SADAT ile ilgili iddialarını okuyunca aklıma bu örnek geldi.. Blackwater ne oluyor sahi. Lejyon nasıl bir kurumdu? Herhalde izci kampı değil bunlar. “Tretoryal Savunma Birlikleri” nasıl bir olay! ABD’nin tek “Şerif”i “Şerif Hüseyin değil, bir de “Sherif”leri var, tabii Moldova’nın futbol takımı Sherif i saymazsanız. 

Birleşik Devletler’de “şerif” denilen kişi yeminli bir kolluk kuvvetidir. Şerif kelimesi kral adına bir papaz veya ilçe’de barışın “din”in muhafaza edilmesinden sorumlu bir kraliyet görevlisi olarak anlaşılır. Bu kelimenin batıdaki karşılığının Arapça’daki “Şerif”, “soyluluk” ya da “şerefli / soylu” tanımı ile batıdaki Şerif farklı anlamlar taşır.

Blackwater’in başındaki adam Trump’a çok yakın biri.. Blackwater geldi BAE’de bir ofis açtı.. Arap yarımadasındaki VIP’in koruması bu özel güvenlik şirketi tarafından yapılıyor. Sarayın içindiler ve bütün saray entrikalarını biliyorlar. Artık onlar yakalarını onların ellerinden kurtaramazlar. Bu adamlar, kasaplarının bıçağını yalayan koyunlara benziyorlar. Kaçtıklarını sandıkları şeye doğru koşuyorlar. Celladına aşık Stockholm sendromu hastalarına benziyor sanki. 

Blackwater ABD istihbaratı ile ilişkili bir şirket. Arap dünyasında iş yapacaklarsa İsrail ve İngiltere olmadan bu işler olmaz.. Bu işin İsrail ayağında Dahlan var. Mısır ve Almanya da bu işin içinde.. Arap yarımadasında bir iş çevirecekseniz Suudiler olmadan olmaz. Mısır da olur icabında. Bu işler aslında BOP planı ile birlikte gündeme gelmişti. 22 ülkenin sınır, rejim ve iktidar yapıları değiştirilecekti ama! “Arap baharı” da onun için planlanmıştı aslında.. “One minute”, “Mavi Marmara” sonrası ipler koptu. Gezi, MİT operasyonları, MİT TIR’ları, Hendek operasyonları, 17/24 darbe sürecinde yaşanan ne varsa bu yeni senaryoya göre masaya yatırıldı. Suudiler, BAE, Mısır ve İsrail arasındaki derin ilişkilerin arkasında da bu isim var. Tabii Katar krizinin arkasında da..

2015’de Malezya’daki yatırım fonlarından hortumlanan 66 milyon dolar BAE Washington Büyükelçisi Yusuf Uteybe’nin banka hesabından çıkmış. Wall Street Journal, dışarıya sızdırılan maillerden yola çıkarak Uteybe’nin ticari ortağı Sharer Awartani ile Malezyalı finansör Jho Low’un zaman zaman bir araya geldiğini yazdı. İşe bakar mısınız, bu sızdırılan haberlerde Katar’ın El Cezire kanalı aleyhine 100 milyon dolarlık dava açan eski çalışanı Muhammed Fehmi’nin dava açmadan önce Yusuf Uteybe’den 250 bin dolar aldığı iddia edildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar