Bizimle ilişkinin 3 şekli

Erdoğan BM’ye gitti. Onun zihin altyapısının şifrelerini veriyorum. Onu dinlerken aklınızda bulunması gereken birkaç not: Herkes şunu bilsin ki, bizim dostluğumuz değerli ve düşmanlığımız...

Erdoğan BM’ye gitti. Onun zihin altyapısının şifrelerini veriyorum. Onu dinlerken aklınızda bulunması gereken birkaç not:

Herkes şunu bilsin ki, bizim dostluğumuz değerli ve düşmanlığımız tehlikelidir.

Biz hep şunu söylüyoruz: Rabbim, bir topluluğa düşmanlığımız bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevketmesin. Rabbim, bizi öldürmeye gelenler bizde dirilsinler. Rabbim bize hakkı hak, batılı batıl göster, hakta toplanmamızı nasib et. Bizi söz verdiğinde sözünde duranlardan eyle.. Emaneti ehline verenlerden, hükmettiğinde adaletle hükmedenlerden eyle.

Bütün insanlığın, yaratılmışlığın hayrına olmayan bir çözüm önerisi bizim önerimiz olmayacaktır.

Eğer bizimle, şartlarını Allah, resulü ve kitabının belirlediği, hayat boyu bir birlik “dinde birlik” kurarsanız kardeş oluruz. 

Hemen şunu söyleyeyim: Eğer mazlumsanız, çocuk, yaşlı, hastaysanız, bize düşman değil ve tehdit oluşturmuyorsanız biz sizin “hami”niz olacağız. Sizinle “müttefik” de olabiliriz. Eğer erdem ve hikmet üzre, vicdan ya da meşru bir şey, bir ilke etrafında bizimle birlik oluşturursanız sizinle “müttefik” olabiliriz. İttifakımız hiçbir zaman hiç kimsenin haklarına karşı hiçbir zaman ve şekilde tehdit oluşturmayacaktır. “Hılfül fudul” yani “erdemliler ittifakı” bizim için farklılıklarımıza rağmen barış içinde bir arada yaşama vesilesidir.. “Gönül fethi”nin vesilesidir.

Eğer bizimle karşılıklı nimet ve külfet dengesine dayalı bir işbirliği düşünüyorsanız buna da varız. Sizinle “İtilaf” gerçekleştirebiliriz.. Biz ne zulmederiz ve ne de zulme boyun eğeriz.

Bizimle savaşırsanız savaşırız. İlk saldıran taraf olmayacağız ama, savaş cephesini terk eden de biz olmayacağız. Bizimle savaşmaktan vazgeçerseniz savaşı sürdürecek de değiliz..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar