Bitcoin, Ethereum vs..

Evet, liberaller ve anarşistler hükümetlerin denetimi dışındaki bir para sistemini kutluyorlar. Hükümetlerin işin içinde olmadığı bir sistem ne kadar başarılı olabilir, ne kadar ayakta durabilir.. Ama öte yandan...

Evet, liberaller ve anarşistler hükümetlerin denetimi dışındaki bir para sistemini kutluyorlar. Hükümetlerin işin içinde olmadığı bir sistem ne kadar başarılı olabilir, ne kadar ayakta durabilir.. Ama öte yandan bazı hükümetler şimdiden ya Bitcoin’e geçtiler ya da geçmeye en azından tanımaya hazırlanıyorlar..

Bunun henüz bir yasası, legal bir piyasası oluşma merhalesinde. Muhafazakâr hükümetler ve serbest piyasa ekonomisi uygulanmayan kapalı ekonomiler bu işten hoşlanmayacaklar. Ama yakında en muhafazakâr hükümet bile, bunu durduramayacağını, bununla başedemeyeceğini anlayacak. İstedikleri kadar yönetmelik çıkartsınlar, istedikleri kadar ceza kanunu maddeler koysunlar, istedikleri kadar vergilendirmeye çalışsınlar başaramazlar. Ancak bunun yerine siz doğru ve daha güvenli bir sistem ikame ederek bu işi başarabilirsiniz.. Onun için de onlardan daha zeki olmanız ve daha hızlı hareket etmeniz, bu işin bilgi, teknoloji ve altyapısına sahip olmanız gerek. Yani dönüp geliyoruz Milli Bilgi Bankası/National Data Center ve süper bilgisayara!

Bakın, global birçok şirket, şimdiden açık kaynak kodlu bir blok zincirinin geliştirilmesi için ortak çaba göstermek için işbirliği anlaşması yapıyor.. Grup, JPMorgan, Wells Fargo, State Street, SWIFT, Cisco, Accenture, Londra Menkul Kıymetler Borsası ve Mitsubishi UFJ Financial bunlardan sadece bir kaçı. Devletlerden daha zengin şirketler var, bunlar bu işe evet dedikten sonra serbest piyasa çalkalanır ve sonra durulur. Sel gider kum kalır, herkes o zaman kasa mevcuduna bakar. O gün gelmeden şimdiden bizim tedbir almamız gerek. 

Bakın, bu işin bir de şöyle bir boyutu var. Bunlar kripto yazılımlar. Yarın insansız otomobiller, daha da önemlisi insanımsı robotlar gelecek. Yarın o robotlar birileri tarafından ele geçirip size karşı kullanılabilir. Bütün tesisinizi yakıp yıkabilirler. Fabrikasyon şifreler çalınabilir. Bunların sizin tarafınızda, tek ürün için özelleştirilmiş kripto yazılımlara ihtiyacınız olacak. İşte bu teknoloji aslında bir başka açıdan buna yarayacak. Herkes bu paralara sahip olmak isteyecek.. Yoksa akıllı evlerinizdeki her şey başkalarına hizmet eden bir ajana dönüşebilir.

Bu kripto parayı yazanların hemen hemen tamamı bunun teknolojisini İsrail’den temin ediyor. Bu hacker karakterli, ileri zekalı çocuklar şimdiden bu merkezler tarafından izleniyor. Bu sistem Amerikan ve İngiliz bankacıları tarafından izleniyor. Rusya bu maksatla dev bir cyber city kurmaya hazırlanıyor. Çin meydan okusa da işin bir şekilde içinde, Çin ve Hindistan bu sistemin dışında kalamaz. Kimse böyle, 30 yıldır hazırlığı yapılan bir konuyu görmezden gelemez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.044 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar