Bir kere daha

Haberi biliyorsunuz: “Depremin tam olarak ne zaman olacağını bilinmediğini belirten uzmanlar,  Ne zaman kırılacak, ne zaman depremin olacağı konusunda çeşitli söylentiler var. Bunlara bakmaksızın deprem olacak...

Haberi biliyorsunuz: “Depremin tam olarak ne zaman olacağını bilinmediğini belirten uzmanlar,  Ne zaman kırılacak, ne zaman depremin olacağı konusunda çeşitli söylentiler var. Bunlara bakmaksızın deprem olacak, büyüklüğü ise yaklaşık olarak 7.2 ile 7.4 civarında gerçekleşecek. İstanbul büyük bir zarar görecektir.”

Sonuçta Marmara’da büyük bir deprem bekleniyor. Bunu bilmeyen yok. Hemen her ay bu konuda bir haber çıkıyor mediada.

Bakın, deprem olur can enkaz altında kalır. Bunlar depremin oluş yeri saati, şiddetine göre belli bir yıkıma sebeb olur ve bunları kurtarmak çok kolay değildir ve büyük bedeller ödemek zorundasınız.

Ama depremde bir şey daha enkaz altında kalacak: BİLGİ. Bunu büyük ölçüde kurtarabiliriz.

Bu işin tek çözümü var: Yeraltında, üsten atom düşmedikçe, alttan magma püskürmedikçe zarar görmeyecek olan, bir milli data merkezi kurmak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar