Bir dokun, bin “ah” işit!

“Batılın tasviri saf zihinleri idlal eder: bozar”. Bazı şeylerin şüyuu vukuundan beterdir. Bu olaylar anlatıla anlatıla kanıksanır, vak’a-yı adiyeden şeyler gibi algılanmaya başlanıyor. “Olur...

Batılın tasviri saf zihinleri idlal eder: bozar”. Bazı şeylerin şüyuu vukuundan beterdir. Bu olaylar anlatıla anlatıla kanıksanır, vak’a-yı adiyeden şeyler gibi algılanmaya başlanıyor. “Olur böyle vakalar” der, geçer hale geliyor insanlar.

Bakın 80 milyonluk bir ülkede bu ve buna benzer olaylar olur. Dün vardı, bugün de var, yarın da olacak. Bu olayların oranı ne, artıyor mu, azalıyor mu, asıl sorun bu.. Bu olayların sebebi ne, artış nereden besleniyor. Bu sonuçtan sorunlu olanlar kimler?

Bana kalırsa hepimiz suçluyuz, elbette başka kişinin kendisi, şeytanın varlığı günah işlemenin bahanesi değildir, olamaz. Ama bu işi kolaylaştıran faktörler de önemli. Aile, toplum, medya, okul, yönetim.. Herkes.

Yanlış yapan, politikacı, sanatçı, tanınmış biri olunca, herkes olayın üzerine gidiyor. Sonra başlıyor abuk subuk yorumlar, eleştiriler.

Kör ölür, badem gözlü olur” derler.. “Ölen öldü, şimdi ölüme doğru koşanlar için ne yapmalıyız?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar