Bir CHP’linin İtirafları-2: CHP’lilerin anlamadığı şey!

Bir CHP’li sandık müşahidinin itiraflarına dün kaldığımız yerden devam edelim.. Aslında daha yazacak çok şey var. Allah Tayyib Erdoğan’a (Ve tabii bize, nimet verdiklerine de, gazaba uğrayacak olan...

Bir CHP’li sandık müşahidinin itiraflarına dün kaldığımız yerden devam edelim..

 Aslında daha yazacak çok şey var. Allah Tayyib Erdoğan’a (Ve tabii bize, nimet verdiklerine de, gazaba uğrayacak olan müstekbir, muhteris, fasıklara değil. Aksine dilerim Rabbim onların işlerini sarp dağlara sardırsın) sabır, güç, cesaret versin. Anlayışını kesin, sözlerini etkili, ömrünü bereketli kılsın.

Zor bir süreçten geçiyoruz. Dilerim bazı kararları verme konusunda aceleye getirilmez ve geç de kalınmaz.

Erdoğan Ankara’da Balkon konuşmasına çıkarken yalnızdı. İnşallah sağındaki, solundaki, önündeki, arkasındaki, çevresindeki, köşe başlarındakini yeniden gözden geçirir. Siyaset güven müessesesi değil, denetim müessesesidir. Babanıza da kontrol etmeden güvenmeyeceksiniz!

“Genel olarak tüm AK Parti kitlesi bu şekilde. Gençler kadın - erkek demeden kapı kapı geziyorlar. İnsanlarla nerede karşılaşsalar hal hatır soruyorlar, birbirlerinden haberdarlar, birbirlerini gözlüyorlar ve reislerinin etrafında kenetlenmişler. Bunu bir dava olarak görüyorlar. Ekonomik olarak onlar da hepimiz gibi zorluk yaşasalar da psikolojik ve ruhsal olarak yani ülkenin sosyolojisi içinde kendilerini güvende ve huzurlu hissediyorlar. İşte bu işin püf noktası bu, (…) bu. bu insanlar patates 20 lira da olsa mazot 40 lirayı da bulsa, açlarından geberseler de Tayyip Erdoğan›dan vaz - geç - mez - ler. CHP’lilerin anlamadığı şey bu. Aslında anlamaları gerekir ama anlayamıyorlar. Bu insanlar menkıbelerle, dini hikayelerle, kıssalarla büyümüş ve bunlardan beslenen insanlar. “Gerekirse taş kaynatıp yeriz, ağaçları bile kemiririz yeter ki İslam’ın Sancak- ı Şerifi yerlere düşmesin” gibi mit’sel ve epik bir hissiyatla siyasete sahip çıkıyorlar. O lüks saray da bunların gözüne batmıyor. İktidarlarının bir şiarı, abidesi olarak görüyorlar. Sarayı lüks ve debdebe olarak değil ihtişam ve görkem olarak görüyorlar. Sandık kurulundaki CHP’li kadın görevli arkadaşla arada konuşuyordum. “AKP’liler tamamen almış bu beldeyi, her yerdeler valla” dedim. “Ay evet ya” dedi. “O yüzden gitmek istiyorum buradan. her yer çarşaflı doldu, evimi satıp Çanakkale’den bir yazlık alacağım oraya göçeceğim, dayanamıyorum artık” dedi. İşte kafa bu, zihniyet bu, tavır bu, tutum bu. Bu kafa Türkiye’de bin yıl da geçse iktidar olamaz, başa geçemez. Gidelim hepimiz, gidelim (…)un yerinden. Gidip o seçim haritalarının en batısındaki, daracık kırmızı şeritlere doluşalım. Ama ne var biliyor musunuz? sizin gibi (…) aciz insanlarla bir arada yaşamak ayrı dert, dincilerle yaşamak ayrı dert. Şaşırdım kaldım (…) şaşırdım kaldım. Ne (…) yiyeceğiz bilmiyorum. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar