Bİ ve İKB

Borsa İstanbul (Bİ) ve İslam Kalkınma Bankası (İKB) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.. Güzel, doğru yönde ileri doğru atılmış bir adım bu.. Ama elbette ki yeterli değil. Bu sürecin...

Borsa İstanbul (Bİ) ve İslam Kalkınma Bankası (İKB) arasında işbirliği anlaşması imzalandı..

Güzel, doğru yönde ileri doğru atılmış bir adım bu.. Ama elbette ki yeterli değil. Bu sürecin desteklenmesi, önünün açılması, arkasının toplanması gerek..

Evet, düne göre daha iyi bir noktadayız, ama gitmemiz gereken önümüzde uzun bir yol var..

Önce şu Merkez Bankamızı yeniden yapılandırmamız gerek.. Merkez Bankamızın dünyamızın başka yerlerinde de şubeler açması gerek. Merkez Bankası’nın rezervlerini dolara bağımlılıktan kurtarmak ve çeşitlendirmek gerek.. Tabii ki bu biraz da piyasa ile ilgili ama bu işin bir felsefesi, bir siyaseti ve bir gelecek vizyonu olması gerek..

Dünya artık yavaş yavaş da olsa BITCOIN’e geçiyor. Bu anlamda global bir işbirliği de gerek.. Para artık yeniden şekilleniyor. Kaime’den sonra plastik para, kaydi para derken sanal para çıktı şimdi bir de..

Gelecekte 3 para olacak, hatta daha fazla.. Ülke içinde tedavül eden para, sanal para / Bitcoin, bölgesel / Beynelmilel para. Yani anlaşmalı ülkelerle dış ticarette kullanılacak para. Mesela Erdoğan’ın sözünü ettiği altına endeksli para, ya da herhangi bir değerli madene endeksli para çok kolay bir şekilde Bitcoin şeklinde üretilebilir artık.

Bakın 19.YY sonunda kapitalizm, komünizm ve faşizmin gölgesinde oluşan kavram ve kurumlarla biz 21.YY’ı açıklayamayız..

Para da değişecek, Merkez Bankası da, banka da.. Borsa da değişecek piyasa da..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar