Bedelli askerlik de olsun, kısa dönem de..

Bir düzenleme yapacaksak, “efradına cami, ağyarına mani” olmalı.Devletin ihtiyacı ne? Millet ne diyor, herkes için en iyi, en doğru olan, sürdürülebilir olan ne?Bana kalırsa engelliler dahil (kendi kendine yeterliliği...

Bir düzenleme yapacaksak, “efradına cami, ağyarına mani” olmalı.

Devletin ihtiyacı ne? Millet ne diyor, herkes için en iyi, en doğru olan, sürdürülebilir olan ne?

Bana kalırsa engelliler dahil (kendi kendine yeterliliği olmayanlar hariç) herkes askeri eğitime alınmalı. Süre 90 gün. Bir ay uzaktan eğitim, isterse örgün de olabilir, hazırlık eğitimi, 30 gün kamp, son 30 gün tamamen teorik ve sonunda sınav. Teorik ve uzaktan eğitim süresi içinde ayrıca hafta sonu teorik eğitime ve kamp eğitimine katılabilir.

Bu kez işin adı “askerlik” değil, “Yurttaşlık görevi”. Yaşadığı şehirde bu görevi yapıyor. “Sivil Savunma eğitimi alıyor. Daha doğrusu bir savaş ve afet durumunda hayatta kalma becerisi kazanıyor. İlk yardım dersi alıyor. Birlikte hareket etme, iş bölümü yapma becerisi kazanıyor.

Artık savaşlar sadece tankla, tüfekle, gemiyle, uçakla yapılmıyor. Terör de bir savaş tekniği. Cyber savaştan söz ediyoruz. Cyber attack’lar yanında Subliminal girişimler var, Mavi Balina var, Psikolojik harp var. Bunlara nasıl karşı koyacağız. Biyolojik savaş, kimyasal savaş, ekonomik savaş, Cyber istihbarat sözkonusu. Bütün bunlara karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu gibi durumlarda ne yapmalı, nasıl davranmalıyız?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar